Yakup ASKERZADEH, Hamburg-(fotoğraflı) Türkiye Milli Takımı'nın ve Hamburg'un genç yıldızı Hakan Çalhanoğlu 2013 yılının son röportajını Doğan Haber Ajansı'na verdi.

Türkiye Süper Ligi'ni yakından takip ettiğini söyleyen Çalhanoğlu Ben Galatasaray'a karşı sempati duyduğum için onun şampiyon olmasını isterim. O yüzden Türkiye'de favorim Galatasaray diye konuştu.

Hamburg Sportif Direktörü Oliver Kreuzer Hakan çok yetenekli ve yüreğiyle oynayan bir oyuncu. Hakan 2016'ya kadar bizimle sözleşmesi bulunan bir oyuncu ve bu sözleşmeyi 2018 yılına kadar uzatmayı düşünüyoruz dedi. Hamburg'un genç yıldızı Hakan Çalhanoğlu, yeni takımı, kariyer planı ve özel hayatına ilişkin bir çok konuda 'ya çarpıcı açıklamalar yaptı. Hamburg SV standındaki organize edilen sosyal sorumluluk projesinde hayranlarıyla bir araya gelen Çalhanoğlu, sorularımıza içtenlikle yanıt verdi.

TEKLİFLERİN OLMASINA MUTLUYUM

İngiliz ekipleri Liverpol ve Arsenal'in tekliflerinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Çalhanoğlu Büyük kulüplerin bana talip olması beni sevindiriyor. Ama önceliği Bundesliga'da oynamak. Bence Bundesliga Dünya'nın en iyi ligi ve burada oynamaktan büyük mutluluk duyuyorum diye konuştu.

Uzaktan şutlarının ve serbest vuruşlarının gelişmesi için ek çalışma yaptığının altını çizen Çalhanoğlu Şuan herkes görüyor ne kadar iyi şut kullandığımı ama bu özelliği kazanmak için çok çalıştım. Her antrenmandan sonra şut ve serbest vuruş çalışıyorum dedi.

TÜRKİYE'DE FAVORİM GALATASARAY

Türkiye Süper Ligi'ni yakından takip ettiğini söyleyen Çalhanoğlu Türkiye'de çok iyi oyuncular var. Milli takımdan bir çok arkadaşımın oynadığı için takımları takip ediyorum. Ben Galatasaray'a karşı sempati duyduğum için onun şampiyon olmasını isterim. O yüzden Türkiye'de favorim Galatasaray diye konuştu.

VAN DER VAART AİLEMDEN BİRİ

Hamburg SV'daki takım arkadaşı dünyaca ünlü yıldız Rafael van der Vaart'la çok iyi anlaştıklarını söyleyen Çalhanoğlu Van der Vaart, takımdaki genç oyuncularla çok ilgileniyor. Ondan çok şey öğreniyoruz. Eşide Türk olduğu için ailemden biri olarak görüyorum. Bebeklerini kaybettiklerinde hemen arayıp acılarını paylaştım. Onunla her şeyimi paylaşıyorum diye konuştu.

EVDE DJ'LİK YAPIYORUM

Futbol dışındaki zamanında DJ'liğe merak sardığını söyleyen Çalhanoğlu Müzik dinlemeği çok sevdiğim için hobi olarak evime DJ masası aldım. Futbol dışındaki zamanımda DJ masasına geçip kendi müziğimi yapıyorum. Bu yolla stres atıyorum dedi.

HAKAN YÜREĞİYLE OYNUYOR

Hamburg Sportif Direktörü Oliver Kreuzer, Hakan Çalhanoğluyla ilgili yaptıı açıklamada Hakan'ın çok yetenekli bulduğunu belirterek Bende Hakan gibi Karlsruher'den geldim. Onun gelişimi en iyi takip eden benim. Hakan çok yetenekli ve yüreğiyle oynayan bir oyuncu. Sürekli çalışırsa ve kendini geliştirirse ben eminim ki çok iyi yerlere gelecek ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMESİNİ 2018'E KADAR UZATMAK İSTİYORUZ

Hakan hakkında çıkan transfer söylentilerine son noktayı koyan Kreuzer Bende Hakan'ın Liverpol'a transfer olacağını gazetelerden okudum, bunun ne kadar gerçeklik payı var bilmiyorum. Ama Hakan 2016'ya kadar bizimle sözleşmesi bulunan bir oyuncu ve bu sözleşmeyi 2018 yılına kadar uzatmayı düşünüyoruz. Biz Hakan ile çalışmaktan çok mutluyuz aynı şekilde oda takımını çok seviyor. Şuan için Hakan'ın yurt dışına transfer olmasını istemiyoruz. Hamburg'da onun futbolunun gelişmesi için ideal yer diye konuştu. YA(MA)