Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye adına ilk defa final oynayan ve kadınlarda gümüş madalya kazanan Hafize Şahin, "Gönül isterdi ki burada altın madalya olsun" dedi.

Şahin açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Gönül isterdi ki, hocalarımızın, federasyon başkanımızın bize olan emeklerinin karşılığını verelim. Ama olmadı ve gümüşte kaldık. Geçen sene bronz madalya olmuştu. Bu yıl gümüş oldu. Umarım bundan sonraki yıllarda takım arkadaşlarım da dahil altın madalyayı kazanırız."

Yenilgiyi taktik hataya bağlayan Hafize, "Bunları da daha sonraki kamplarımızda, maçlarımızda telafi edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'yla ilgili hedeflerini de dile getiren Hafize, "Bugüne kadar Türkiye'de bayan güreşi olarak madalyamız yok. Dünya Şampiyonası'nda madalya aldığımız zaman, olimpiyatlarda bir umut olacak. Çünkü olimpiyatlarda başarılı olmak Dünya Şampiyonası'ndan geçiyor" ifadesini kullandı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise, "Hafize'yi kutluyorum" dedi.

"Avrupa'da ilk defa final yapan bir kızımız var" diyen Yerlikaya, şunları söyledi:

"İlk finali altın olarak görmek istiyorduk fakat olmadı. Turlardaki maçlar gibi olmadı. Finalin ortamı biraz daha farklı. Bunlar tecrübe olacak. Her gün bir madalya çıkıyor. Bugün erkeklerde madalya alamadık ama inşallah yarın ve ondan sonraki günlerde bol madalyalı bir şampiyona umudumuz olacak" şeklinde konuştu.

Kendi eksiklerini de gördüğünü belirten Hamza Yerlikaya, "Yola devam edeceklerimiz ve bizi yolda bırakacaklarımızı görüyoruz. Bu 2016 Olimpiyatları'nın bir süreci. Bu süreçte objektif olarak, nasıl yarışırız, kiminle yarışırız ya da yarışamayız. Bu milletin umudu kim olur, kim olamaz bunları da görüyoruz. Sıkletleri ona göre değerlendiriyoruz. Bundan sonraki stratejimiz de aynı şekilde devam edecek. Gençleşiyoruz, cesur ve inanan yürek istiyoruz. Bunlarla mücadele edeceğiz. Ben mücadele eden arkadaşlarımı kutluyorum. Hafize'yi de kutluyorum. İnşallah bundan sonraki bütün mücadeleleri altın madalya için olur. Tarihi bir ilki başarmıştır. Bu tarihi ilki dünya şampiyonasında da başarmasını temenni ediyoruz."

"Bu yıl biraz daha fazla jenerasyon üzerine çalışacağız ve eksikleri göreceğiz" diyen Yerlikaya, son olarak şunları söyledi:

"Artık yol haritamızı belirleyeceğiz. Burada bütün arkadaşlarımız madalya için mücadele ediyor. Hepsini aynı yürekle destekliyoruz. Arkadaşlarımız da unutmasınlar ki Türkiye'de 75 milyonun kalbi burada atıyor. O heyecan ve bilinçle mücadele etme hırsını yitirmesinler. İki arkadaşımız da ikinci oldu. Benim hep söylediğim bir şey var, 'Tarih altın alanı yazar.' Altın almak için mücadele etmek lazım. Altın almak için o kalbi o heyecanı o bedeni minderde bırakmak lazım. Arkadaşlarımız da bu bilinçle mücadeleye devam ediyor. İnşallah yarın daha güzel olacak."



ERCAN ATA - HELSİNKİ /

ea(gh)