Ercan ATA/SAMOKOV, () - BULGARİSTAN'ın Samokov kentinde düzenlenen Yıldız Kızlar Serbest Stil Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk günü sona erdi.

Sabah seansında güreşen Rahime Arı, Nur Çınar ve Ayşegül Özbege 2. turda elenirken, Ayşe Vatansever ve Sinem Çisem Doğdu, akşam seansında mindere çıktılar.

AYŞE VATANSEVER AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

56 kg'da Ayşe Vatansever yarı finalde Polanyalı Aleksandra Volczynska'ya 7-6 yenildi ve final şansını kaçırdı. Vatansever, bronz madalya için akşam seansında mindere çıktı. Bronz madalya için mindere ilk olarak, 56 kg'da Ayşe Vatansever geldi. Azarbaycanlı Lemon Qurbanova ile güreşen Vatansever, karşılaşmanın ilk devresini 4-0 önde tamamladı. İkinci devreye Lemon tutuk başlasa da skoru 6-2 ye taşıdı. Son 10 saniyede Ayşe'yi tuş pozisyonunda yakalayan Azarbaycanlı sporcu, tuş yapamadı ve Ayşe Vatansever Avrupa 3.'sü oldu.

SİNEM ÇİSEM DOĞDU AVRUPA 5.'Sİ OLDU

49 kg'da ise Sinem Çisem Doğdu, 2. turda yenildiği Polonyalı sporcu finale çıktığı için repesaj maçına çıktı. Çisem, repesaj karşılaşmasında Slovakyalı Erika Agh'ı 10-0 teknik üstünlükle yenerek, bronz madalya için güreşme hakkı kazandı. Doğdu, bronz madalya için Macaristanlı Tamara Dollak ile karşılaştı. Maça iyi başlayan ve oyun deneyen Çisem, 1-0 öne geçti. Ancak kendi oyun denerken, rakibine tuş pozisyonunda yakalandı. 45. saniyede tuş olarak Avrupa 5.'si olan Çisem, şampiyonayı madalyasız tamamladı.

Yıldız Kızlar Serbest Stil Güreş Avrupa Şampiyonası'nın ikinci ve son gününde yarın 5 Türk sporcu mindere çıkacak. Yarın mücadele edecek sporcular şunlar:

40 kg'da Derya Kayar

46 kg'da Gizem Kavak

52 kg'da Elif Yanık

60 kg'da Mehlike Öztürk

79 kg'da Tuğba Kılınç

ea (os)