TÜRKİYE Güneş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasını izlemek üzere Şanlıurfa'ya geldi.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Şanlıurfa’da başladı. GAP Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada müsabakalara başlandı. Hafta sonuna kadar sürecek şampiyona için kente gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Böyle bir etkinliğin Şanlıurfa'da yapılması oldukça güzel. Buradan geleceğin şampiyonlarının çıkacağına inanıyorum. Gençlerimizi spora yönlendirmek için yeni projeler hazırlıyoruz. Şanlıurfa’da güreşi layık olduğu yere taşıyacağız. Bölge insanın güreşte gösterdiği başarısının ardından, bu sporu hak ettiği yerlere taşıyacağız" dedi.
Bir lokantaya giden ve ocakta ciğer kebabı da pişirerek yiyen Yerlikaya, Şanlıurfa mutfağına hayran olduğunu söyledi. Şanlıurfa'nın mutfak kültürünün tartışılmaz olduğuna vurgu yapan Yerlikaya, "Şanlıurfa’nın hem tarihi kültürel mirası, hem de damak tadı ve zevkini tartışmak mümkün değil. Bize sadece yemesi ve takdir etmesi düşüyor" diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda; 50 ve 120 kilo arasında mindere çıkacak güreşçilerin 8 farklı dalda mücadele edecekleri bildirildi. ÖP(HK/AÖ)  FOTOĞRAF