Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı 'asrın güreşçisi' lakaplı Hamza Yerlikaya, "İnşallah milletimizin umudu olmaya her zamanki gibi devam ederiz" dedi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yarın başlayacak olan Avrupa Güreş Şampiyonası için Finlandiya'ya gelen Yerlikaya, Milli takımlardan umutlu olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Avrupa Şampiyonası'na yarın başlıyoruz. İnşallah milletimizin duası ve sevgisi burada olur. Her zaman olduğu gibi bu şampiyonada da beklentilere cevap veren bir güreş milli takımı arzu ediyoruz. Takımlarımız geçmişten daha genç. Ekibi biraz gençleştirdik. Her zaman da bu arkadaşlarımıza güvendiğimizi söyledik. Bu arkadaşlarımız 2016 ve 2020'de ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek kabiliyette arkadaşlarımız. Bu inançla bu kararlılıkla yarın mücadelelerini vereceklerdir. Artık sözün bittiği mücadelenin başladığı bir döneme geçtik. İnşallah milletimizin umudu olmaya her zamanki gibi devam ederiz. Milletimizin altın madalya umutlarına derman oluruz diye düşünüyorum."

Öte yandan yarın başlayacak olan Avrupa Güreş Şampiyonasının ilk gününde Kadınlarda 1. Erkeklerde ise 2 sporcumuz mindere çıkacak.

Kadınlar 48 kilo: Sümeyye Sezer, İspanyol Nekane Cepas Garcıa

Erkekler 65 kilo: Servet Coşkun, Macar Norbert Lukacs

97 kilo: Rıza Yıldırım, Bulgar İliyev Maras ile karşılaşacak

ERCAN ATA - HELSİNKİ /

ea(gh)