ANTALYA'da Kepez Erdal Öner Spor Salonu'nda 15 Aralık Pazar günü sona erecek erkek ve bayanlar Türkiye Şampiyonası'nı izleyen Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, doping sıkıntısının birçok ülkede olduğunu söyledi.
Hamza Yerlikaya, Avrupa ve Dünya şampiyonaları öncesinde milli takıma girecek sporcuların kendilerini Antalya'da göstereceğini belirtti, "Milli takıma girecek sporcuların, Avrupa ve Dünyas Şampiyonaları'ndan altın madalyayla dönmesini temenni ediyorum" dedi.
2016 ve 2020 OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK
2016 Olimpiyatları için minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde temel altyapı çalışmalarının sürdüğünü aktaran Hamza Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kategorilerdeki sporcularımızı harmanlayıp, 2016 ve en önemlisi 2020 olimpiyatlarına hazırlayacağız. Bir sıklette sadece 1 sporcu değil, birden fazla sporcunun temsil edilebileceği, altın madalyaya ulaşabileceği sistem üzerinde çalışıyoruz."
"DOPİNGDE SORUMLULUK HEPİMİZİN"
Güreşlerde artan doping olaylarına da değinen Hamza Yerlikaya, bu konuda şöyle konuştu:
"Sıkıntı her yerde var. Bu sadece güreş anlamında değil, spor olan her yerde muhakkak ki irili ufaklı sıkıntılar olması mümkün. Bunları gidermek de bizim, hükümetin, genel müdürlüğün ve bakanlığımızın sorumluluğunda. Bizler de federasyon olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapıyoruz ve yapmaya hazırız."
KUSUKOĞLU GELECEKTEN UMUTLU
Şampiyonayı izleyen güreş milli takımının eski antrenörlerinden İsmail Kosukoğlu da gelecekten umutlu olduğunu belirtti, "Bu şekilde çalışıldığı zaman 2016 yılında yapılacak olimpiyatlarda Türk güreşi önemli başarılar elde eder. Gençlerimiz biraz daha düzenli çalıştıkları takdirde, istenilen seviyeye geleceklerini tahmin ediyorum" diye konuştu.