Sercan SAPANATAN, İstanbul- Brezilya merkezli bir araştırma şirketi dünyanın en çok kazanan futbol menajerlerini araştırdı. Yapılan araştırmaya göre Bayern Münih takımının İspanyol teknik patronu Pep Guardiola yıllık 17 milyon Euro kazancı ile birinci sırada yer alıyor. Listede ikinci sırada ise Chelsea takımının teknik direktörü Portekizli Jose Mourinho yıllık 10.3 milyon Euro ile yer alırken üçüncü isim ise ünlü İtalyan teknik adam Marcello Lippi oldu. Çin'de Guangzhou Evergrande kulübünü çalıştıran İtlayan teknik adam yıllık 10 milyon Euro kazanıyor.

Bu rakamlara göre Guardiola İspanya La Liga'da mücadele eden 20 takımından 18 takımın teknik direktörünün toplam yıllık maaşlarından fazla kazanıyor. Listeye Real Madrid teknik patronu Ancoletti ve Barcelona teknik adamı Tata Martino'yu eklersek bile Guardiola'nın yıllık 17 Milyon Euro'luk maaşını geçemiyorlar. Carlo Ancoletti yıllık 7.5 Milyon Euro, Barcelonalı Tata Martino ise yıllık 5.4 Milyon Euro kazanıyor.

Listede Atletico Madrid ile bu sezon destan yazan Arjantinli teknik adam Simeone ise yıllık 2.5 Milyon Euro kazanarak 26. sırada yer aldı.

Milli takım teknik adamlarında ise listede birinci sırada yıllık kazancı 7.8 Milyon Euro olan ve Rusya Milli Takımını çalıştıran İtalyan teknik adam Fabio Capello yer alırken, İspanya Milli Takımı ile bir Avrupa Şampiyonluğu birde Dünya Kupası kazanan Del Bosque yıllık 2.35 Milyon Euro ile listede 30. sırada kendine yer buldu. SS(MA)