Ercan ATA, Ankara-

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü'nün 'ya yapmış olduğu ve çeşitli yayın organlarına yansıyan açıklamalara istinaden Spor Genel Müdürlüğü kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

GSGM'den Bilardo Federasyonu bütçesi hakkında şu açıklama geldi.

"Federasyon bütçesinin 2013 yılında arttırılmamasının nedeni, 14-24 Şubat 2012 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası ve 12-16 Eylül 2012 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenen Artistik Bilardo Dünya Şampiyonasında yapılan harcamaların usulsüz olduğu iddiaları ile ilgili soruşturmalar yapılması ve tamamlanan soruşturmanın birinde mali konularda bazı usulsüzlükler olduğunun belirlenmesidir. Soruşturma sonucunda federasyon başkanı ve ihale komisyonu üyeleri Merkez Ceza Kuruluna sevk edilmişlerdir. Merkez Ceza Kurulu tarafından federasyon başkanına 6 ay hak mahrumiyeti cezası verilmiş olup Tahkim Kurulu tarafından bu ceza 2 aya indirilmiştir. Diğer soruşturma ise henüz tamamlanmamış olup, bu soruşturmada da mali konular ile ilgili bazı usulsüzlük iddiaları olduğu bilinmektedir.

Federasyonlara Genel Müdürlüğümüzce 2014 yılında yapılacak yardım miktarları henüz belirlenmemiş olmasına rağmen, 22-23 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası giderlerini karşılamak amacıyla federasyon başkanlığının isteği üzerine 150.000 TL federasyona ödenmiştir. Soruşturmalar ve bütçe çalışmaları tamamlandığında Federasyona yapılabilecek yardım miktarı belirlenecektir.

Federasyonların olağanüstü genel kurul yapabilmesi için bir önceki genel kurul delege sayısının en az %40'ının Noter kanalı ile müracaatı gerekmektedir. Bilardo Federasyonu ile ilgili bir önceki Genel Kurulda Spor Genel Müdürlüğü Temsilcisi olarak delege olan kişilerden herhangi birisinin Noter kanalı ile başvuruda bulunduğu konusunda Genel Müdürlüğümüzde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Haber Ajanslarına yapılan açıklamalar yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Federasyonların en üst organları Genel Kurullardır. Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapılması bir önceki Genel Kurul delegelerine tanınmış kanuni bir haktır. Bu hakkın delegelerce kullanılmasında Genel Müdürlüğümüzle irtibat kurulması soyut iddiadan öteye geçmemektedir."

UD(UD)