Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, sarı-kırmızılıların yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı ilk antrenmana katılmadığı bildirildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, Hollandalı futbolcuya bugün takıma katılması gerektiği önceden söylendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Sezon öncesi tüm oyuncularımıza, yaz mevsiminde milli takımları ile ilgili programları göz önünde bulundurularak bir geri dönüş tarihi verilmişti. Wesley Sneijder'e da takımın büyük bölümü gibi 1 Temmuz'da Florya'da olması gerektiği bildirilmişti. Ancak oyuncumuz bugünkü sezon açılışında ve antrenmanda yer almadı. Konuyla ilgili olarak kulübümüzün disiplin kuralları belli. Yönetim kurulumuz bu çerçevede bir karar verecek."

PARA CEZASI VEREBİLİR

Yönetim hakkında daha önce sert açıklamalar yapan Wesley Sneijder için yönetim tarafından ilk etapta para cezası verilmesi bekleniyor. Yıldız oyuncu 25 Temmuz'da gelmekte diretirse de Guido Albers'ten oyuncusuna 7.5 milyon Euro bonservis ödeyecek kulüp bulması istenecek. Hollandalı 10 numara Sneijder, Türkiye Kupası finalinde sakatlandığı için Hollanda Milli Takımı'ndan affını istemiş ve 26 Mayıs'ta İbiza'ya giderek tatiline başlamıştı.