GÖZTEPE, geçen yıl sürpriz bir şekilde düştüğü 2'nci Lig'de bekleme yapmamak için bu sezon 4 teknik adam değiştirdi, 22 futbolcu transfer etti ama kendisini PTT 1'inci Ligi'ne çıkaracak final maçını oynayamadı.
Teknik direktör Suat Kaya yönetiminde sezonun son bölümünde müthiş bir çıkış yakalayan sarı kırmızılılar, şampiyonluğu 1 puan farkla Giresunspor'a kaptırdı. Play off'ta Kartalspor'u geçtikten sonra yarı finalde Hatayspor'a mağlup olan Göztepeli futbolcular ve tribünlerdeki taraftarları gözyaşına boğuldu.
Rakibini deplasmanda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında tıklım tıklım dolu Alsancak Stadı'nda 3-1 mağlup eden Göztepe'nin çabası finale yetmedi. Büyük üzüntü yaşayan Başkan Hüseyin Altınbaş, şunları söyledi:
"Galibiyete rağmen skor bizi finale taşımadı. PTT 1'inci Ligi'ne çıkma fırsatını kaçırdık ama Göztepe camiası olarak maç esnası ve sonrasında yarattığımız birlik ve beraberlik görüntüsü kupadan daha değerli, anlamlıydı. Göztepe taraftarı takımına sahip çıktığında herşeyi değiştirecek güce sahip. Sahip olduğumuz gücü gelecek yıllarda kalıcı başarılar için kullanacağız."
KOLLARI SIVADI
Göztepe'yle sözleşmesi devam eden teknik direktör Suat Kaya, Başkan Hüseyin Altınbaş'a transferle ilgili raporunu Hatayspor müsabakasından hemen sonra verdi. Kaybedecek zamanları olmadığını söyleyen Suat Kaya, şöyle konuştu:
"Ben 1-15 Haziran'da UEFA Pro Lisans Kursu'nda olacağım. Çalışmaları erken yaptım. Hatayspor karşısında önümüzde sahada adaleti sağlaması gereken ama adaletsizlik yaratan bir hakem engeli vardı. Rakibi dakikalar boyunca boğduk. Her takım lige böyle bir finalle veda etmez. Gücünü taraftardan alan Göztepe'nin neler yapabileceğini gördük. Dün dünde kaldı. Ligi domine edecek bir Göztepe kuracağız."
1'E TAKILDI
Göztepe Suat Kaya döneminde 1 farkla kaçan dramatik finaller oynadı. Sarı kırmızılılar ligde şampiyonluğu 1 puan farkla kaçırdıktan sonra Hatayspor'a da 1 gol farkla elendi. Göztepe'de Şaban, Cihan, Fatih, Aytek, Sabutay ile kiralık Berkay, Hasan Türk, Tolgahan, Tunç'un sözleşmesi bitti.

EK(YC/AÖ)