SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk umutlarını pazar günü İzmir'de Turgutluspor ile oynayacağı son maça taşıyan Göztepe'nin, Pendikspor deplasmanında yaşanan olaylar nedeniyle aldığı ceza, taraftarlarını ikiye böldü.
Bazı taraftarlar, gereksiz küfür ve taşkınlık yüzünden en kritik karşılaşmada takımın seyirci desteğinden yoksun kaldığını belirterek bu davranışların Göztepe'ye zarar verdiğini savundu. Sağduyulu taraftarlar, kulübün bu sezon ceza almasına yol açan Tokatspor ve Pendikspor müsabakalarını kazandığını hatırlatıp, yapılan eylemlerin gereksizliğine işaret etti.
Bir grup taraftar da Türkiye'nin hemen her stadında küfür olduğunu, ancak ceza konusunda Futbol Federasyonu'nun çifte standart uyguladığını savundu. Son 5 yılda, bir sezondaki iç saha müsabakalarının toplamına tekabül eden 17 maç seyircisiz oynama cezası alan sarı kırmızılı kulübün sadece bu sezon ödediği para cezası 151 bin 650 TL'ye yükseldi.
Yönetim, son verilen ceza için Tahkim Kurulu'na itiraz ederken, itirazın sonuçsuz kalması halinde sarı kırmızılı ekip Turgutluspor derbisini sadece kadın ve çocukların önünde oynayacak. Takımı Güzelyalı'dan Atatürk Stadı'na konvoy eşliğinde götürecek taraftarlar, sonucu da stat çevresinde bekleyecek.

EK(YC/AÖ)