GÖZTEPE'nin Urla Adnan Süvari Tesisleri'nin açılışında Fatih Terim rüzgarı esti. Tören için Başkan Mehmet Sepil'in özel uçağı ile İzmir'e gelen Türkiye Futbol Direktörü Terim, 1989-1990 sezonunda 6 ay görev yaptığı sarı kırmızılı kulübe övgüler yağdırdı. Kariyerinin en anlamlı günlerini Göztepe'de geçirdiğini söyleyen Terim, "Ben öyle her açılışa gitmem. Ancak işin içinde Göztepe olunca işler değişir. Bu kulüp için her yere gelirim. En kısa sürede Göztepe'yi Süper Lig'de göreceğime inanıyorum" dedi.
Sarı kırmızılı kulüpte bir süre çalıştıktan sonra 1990 yılında A Milli Takım teknik direktörü Piontek'in yardımcisi olmak için ayrılmak zorunda kaldığını hatırlatan Fatih Terim, "Eğer milli takıma gitmeseydim , Göztepe ile 5 yıllık sözleşme imzalayacaktım. O zaman Göztepe bambaşka yerlerde olabilirdi" ifadesini kullandı. Kulübün mükemmel bir taraftara sahip olduğunu vurgulayan Terim, "2'nci Lig'de diğer takımlar 7 bin kişiye oynarken, biz 20 bin kişinin önüne çıkıyorduk. Bu coşku hiç bitmedi" şeklinde konuştu.
ANLAŞMADAN EŞİMİN BİLE HABERİ OLMADI
Adnan Süvari Tesisleri'nin açılışında konuklara Göztepe ile ilgili anılarını da anlatan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "1989-90 sezonunun başında bir grup Göztepeli ziyaretime geldi. Ne olduğunu anlamadan teknik direktörlük için beni ikna ettiler. Birden kendimi İzmir'de buldum. Eşim arayıp İstanbul'a ne zaman döneceğimi sordu. Göztepe ile anlaştığımı ve İnegöl deplasmanına gitmeye hazırlandığımı söyleyince adeta şoke oldu. Göztepe maceram böyle başladı. Meslek hayatımın en güzel günlerini burada geçirdiğimi söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
SUAT KAYA İLE HASRET GİDERDİ
Göztepe teknik direktörü Suat Kaya, futbolculuk döneminde Galatasaray'dan ve A Milli Takım'dan hocası olan Fatih Terim'le uzun uzun sohbet etti. Terim'in tesisleri çok beğendiğini belirten Kaya, "Kendisi Göztepe'yi çok seviyor. Özellikle burada gördüğü birlik ve beraberlikten çok etkilendi. En kısa sürede Milli Takım'da Göztepe'den oyuncu görmek istediğini söyledi. Hocamızdan destek almak bizi daha da cesaretlendirdi" yorumunu yaptı. Kaya, tesisleri takıma kazandıranların büyük fedakarlık yaptığını anlatarak, "Biz de şampiyon olarak bu emeğin karşılığını vereceğiz" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI