İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'taki ilk maçıda pazar günü Gölbaşıspor'la oynayacak olan Göztepe'nin teknik direktörü Suat Kaya, "Hazırız" mesajı verdi.
Altınordu ile 1-1 biten son özel maçta takımının iyi bir görüntü sergilediğini söyleyen Suat Kaya, özellikle ikinci yarıdaki futbolun istediği düzeyde olduğunu belirtirken iddialı konuştu. 1-1'lik sonucun önemli olmadığına vurgu yapan Suat Kaya, "Göztepe sezona hazır. Güçlü ve dinamik bir yapıdayız. Gölbaşı mücadelesinde Göztepe fırtınası başlayacak" cümlelerini kullandı.
Oynadığı 8 özel maçta 4 galibiyet 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alan sarı kırmzılılar rakip ağları 13 kez sarsarken kalesinde 6 gol gördü. Göztepe'de Cihan Yılmaz ve Enes Kubat attıkları 3'er golle hazırlık döneminin en skorer oyuncuları oldu. Özel maçlarda Samed ve Tahir 2'şer, Fethi, Ertuğrul ile Ali Akburç 1'er gol attı. Göztepe'nin yeni golcüleri Mustafa Tiryaki ve Timur Kosovalı ise henüz siftah yapamadı. Suat Kaya, iki oyuncu için, "Hazırlık maçlarında golle tanışamamaları hiç önemli değil, onlar da ligde atarlar" yorumunu yaptı.
MATTEUS VAZGEÇİLMEZ OLDU
Göztepe'nin İsviçre'nin Köniz takımından transfer ettiği orta sahaya oyuncusu Matteus Şenkal, teknik direktör Suat Kaya'nın vazgeçilmezi oldu. Antrenmanlarda ve maçlardaki hırslı görüntüsüyle dikkat çeken 24 yaşındaki futbolcu 8 hazırlık karşılaşmasının tamamında oynadı. Sadece Kızılcahamam'daki Gostaresh Foolad maçında oyuna sonradan giren Matteus, İran U21, Kolkheti Poti, Hacattepe, Ankaraspor, Boluspor, Somaspor ve Altınordu müsabakalarında ilk on birde şans buldu. Kaya, Matteus için, "Bu sezon benim en önemli kozum olacak" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI