KARŞIYAKA İlçe Stadı’ndan sonra 15 bin seyirci kapasitesiyle UEFA standartlarında yeniden inşa edilecek Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın ihalesi de gerçekleşti.
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ankara’daki merkezinde yapılan ihaleye 14 firma katıldı. Muhammen bedelin 53 milyon 874 bin TL olduğu ihalede en düşük teklifi 47 milyon 365 bin TL’yle Gayda-Salihoğlu İnşaatı, en yüksek teklifi ise 62 milyon TL’yle Çakır İnşaat verdi.
Yeni Karşıyaka Stadı’nın ihalesine de giren Karşıyaka'nın eski yöneticisi Azat Yeşil’in firması İzka İnşaat, dosya almasına rağmen teklif vermedi. İhale önümüzdeki haftalarda sonuçlanacak, itiraz olmaması durumunda kazanan firmayla sözleşme imzalanacak. Sözleşme tarihinden itibaren 5 gün içinde de yer teslimi yapılacak, stadın bitmesi için firmaya 700 gün süre verilecek.
KOCAOĞLU KARŞI ÇIKIYOR
İzmir'de yeni inşa edilecek statlar, yine tartışma konusu oldu. Gürsel Aksel Stadı’nın 37 bin metrekarelik arazisi içinde 1406 metrekare tapulu yeri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye karşı çıkktı. Yeni stadın bölgede trafik yoğunluğunu artıracağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tesisin 25 bin seyirci kapasitesiyle Uzundere’ye yapılmasını savunuyor. Başkan Kocaoğlu, Karşıya Stadı için de Örnekköy’deki 75 dönümlük araziyi işaret ediyor. EK(YC/AÖ)