TEKNİK direktörü Suat Kaya'yla birlikte PTT 1'inci Ligi'ne koşan Göztepe, engelleri birer birer aşıyor.
Spor Toto 2'nci Lig play off çeyrek finalinde Kartalspor'u iki maçta da yenerek eleyen sarı kırmızılı ekip, yarı finalde Hatayspor'u da saf dışı bırakırsa finalde Ankaragücü-Alanyaspor eşleşmesinin galibiyle PTT 1'inci Ligi'ne çıkma mücadelesi verecek. Suat Kaya yönetiminde oynadığı 10 maçta hiç mağlup olmazken, son 9 müsabakayı kazanan Göztepe'de futbolcuların hırsı, camianın şampiyonluk umutlarını daha da artırıyor.
İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYOR
Futbolculuk kariyerinde 8 Süper Lig, 1 UEFA, 1 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşayarak sayısız kupa kaldıran Suat Kaya, teknik adam olarak ilki gerçekleştirmek istediğini söylerken gelinen noktada en büyük payın futbolcularda olduğunu vurguladı. "Oyuncularım başarılarının tesadüf olmadığını kanıtladı" diyen Suat Kaya, "Artık tek hedefimiz final ve bunun için Hatay'la deplasmanda oynayacağımız maç büyük önem taşıyor. 27 Mayıs'ta İzmir'deki rövanşa avantajlı çıkmak istiyoruz. Mutlu sona ulaşacağız" dedi.
İSKENDERUN'DA KONAKLAMA
PTT 1'inci Ligi hedefinin yalnız 3 maç uzağında olan Göztepe, cuma günü deplasmanda oynayacağı Hatayspor maçına tam kadro gitti. U-17 milli takımından dönen Tuncay da kadroya dahil olurken Başkan Hüseyin Altınbaş kafileyi yalnız bırakmadı. Hatayspor'la iyi ilişkiler içinde olan Göztepe, kente 45 dakika uzaklıktaki İskenderun'da konaklamayı seçti. Grupta şampiyonluk ipini Göztepe'nin 1 puan önünde göğüsleyen Giresunspor, 4 Mayıs'ta Hatayspor'la deplasmanda oynadıkları maçta kamp yaptıkları otelin önünde gece havai fişek atılıp davul çalındığı için şikayetçi olmuştu.
YENİ MALATYASPOR'UN HESABI TUTMADI
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta normal sezonun son haftasında Giresunspor'la deplasmanda oynadığı maça yedek kadroyla çıkarak Göztepe'nin muhtemel şampiyonluğuna taş koyan Yeni Malatyaspor'un play off'ta çantada keklik gördüğü Hatayspor'la eşleşip turu geçme hesabı tutmadı. İlk maçı 1-0 kaybeden Hatayspor evinde seyircisiz oynadığı karşılaşmada Y.Malatya'yı 4-1 yenip Göztepe'nin rakibi oldu.

EK(YC/AÖ)