SPOR Toto 2'nci Lig'de 8 takımın iki grupta yarışacağı zorlu play off maratonunda PTT 1'inci Lig'e yükselme mücadelesi vermeye hazırlanan Göztepe, son haftalardaki performansıyla rakiplerine fark atıyor. Kırmızı Grup'ta Alanyaspor'un 72, Ankaragücü'nün 71 puan topladığı normal sezonda, Beyaz Grup'u 66 puanla ikinci sırada bitiren sarı kırmızılı ekibin son 7 maçtaki istatistikleri göz kamaştırıyor. 7'de 7 yaparak müthiş bir çıkış yakalayan Göztepe bu periyotta en fazla yaklaşan takım 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik elde eden Kırmızı Grup beşincisi Diyarbakır Büşükşehir Belediyespor oldu.
Göztepe'nin play off'un ilk turunda eşleştiği Kartal da son 7 haftanın en başarılılarından. 7 karşılaşmada 5 galibiyet 2 beraberlik alan İstanbul temsilcisi, bu süreçte en iyi üçüncü performansı yakaladı. Ankaragücü aynı periyotta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor 4 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet, Hatayspor ve Bandırmaspor ise 3 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. İzmir temsilcisi, play off'a yükselmeyi başaran 8 takım arasında 4 yenilgiyle sezon boyunca en az mağlup olan, 27 golle de en az gol yiyen takım ünvanını elinde bulunduruyor.
YAPTIN YİNE YAPARSIN
Spor Toto 2'nci Lig play off ilk maçında cuma günü Kartalspor'a konuk olacak Göztepe, profesyonel kategoride oynadığı son finalden kupayla dönmüştü. 1998-99'da Yükselme Grubu'nu averajla lider Vanspor'un ardından ikinci bitiren sarı kırmızılı ekip, Antalya'da düzenlenen play off'ta Ankaraspor'u 1-0, Batman Petrolspor'u 2-1, finalde de Çaykur Rizespor'u 1-0 yenerek 19 yıl sonra Süper Lig'e çıkmıştı.
Kartalspor'u saf dışı bırakıp, Yeni Malatyaspor-Hatayspor eşleşmesinin galibiyle grup finali oynamayı hedefleyen Göztepe, İstanbul'a giderek bu kritik maçı betlemeye başladı.

EK(YC/AÖ)