İZMİR'in köklü ekiplerinden Göztepe'nin Genel Energy'in patronu Mehmet Serpil'e 9 milyon dolar karşılığında devredilmesi konusunda prensip anlaşmasına varıldı.
Kentte uzun süreden bu yana yayılan, "Altınbaş Holding Göztepe'yi satacak" iddiasının sonunda gerçeklik kazanmaya başladığı belirtildi. Altınbaş'ın, sarı kırmızılı kulübü Kuzey Irak'ta Çukurova Grubu ile birlikte petrol işi yapan Genel Energy'nin patronu Mehmet Sepil'le 9 milyon dolar kaşılığında devretmek üzere prensip anlaşmasına vardığı bildirildi. Bu yöndeki iddialar ilk ortaya atıldığı dönemde, "Ben söz konusu firmayla hiç görüşmedim ama ağabeylerim tanıyor mu bilmiyorum. Kulübün tüm yetkisi bende. Göztepe'yi satın alacak para daha basılmadı" diyen Başkan Hüseyin Altınbaş'ın da şirkette kendisinden daha fazla yetkiye sahip olan ağabeylerine satış konusunda direnemediği ifade edildi.
Aslen İzmirli olan 'Genel Energy'nin patronu Mehmet Sepil'in, Altınbaş Holding'e, "Biz bu satışı kente ve İzmir'in spor yaşamına hizmet olarak görüyoruz. Kulübü çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz" dediği bildirildi.
Sarı kırmızılı kulübü 2007 yılında amatör kümede mücadele ettiği dönemde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) ihale sonucu 1 milyon 205 bin TL karşılığında satın alan Altınbaş Holding, takımı 2011 yılında 1'inci Lig'e taşıdı. Geçen sezon takımın 2'nci Lig'e düşmesinden sonra taraftarların fiili saldırısına uğrayan Başkan İmam Altınbaş, koltuğu bu sezon başında kardeşi Hüseyin Altınbaş'a devretti. Göztepe, bu sezon 2'nci Lig'den çıkma hedefini gerçekleştiremedi.
MERAKLI BEKLEYİŞ
Göztepe'nin satıldığı iddiaları, sarı kırmızılı taraftarları ikiye böldü. Sosyal medyada bir grup taraftar Altınbaş'ın bırakması gerektiğini iddia ederken, bir grup Göztepeli de konuya temkinli yaklaştı. Altınbaş Holding, taraftarların yıllardır beklediği yeni tesislerin inşaatına Urla'da bu sezon başladı. Tesisin açılışı sezon öncesi yapılacak. Taraftarlar ve kulüp çalışanları gelişmeleri merakla bekliyor.

EK(YC/AÖ)