İzmir'in önemli ve köklü kulüplerinden biri olan Göztepe'nin devir teslim töreni yapıldı.

Göztepe Kulübü'nü 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) 1 milyon 305 bin liraya alan Altınbaş Holding, hisselerini Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'e sattı.

Göztepe Kulübü'nün el değiştirmesi ile ilgili olarak Bomonti Hilton Oteli'nde, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş ve Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'in katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Tarihi bir gün yaşadıklarını dile getiren Vakkas Altınbaş, "Göztepe Kulübü'nün satıldığı şeklinde bir algı kesinlikle olmasın. Bu tamamen bir bayrak değişimidir. Bugüne kadar nasıl kardeşlerim İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş görevi üstlenmişse, bugünden sonra da Mehmet Sepil ağabeyimiz aynı şekilde devralacaktır. Gözümüz arkada kalmayacak. Belki yönetimde olmayacağız ama gönlümüz hep Göztepe ile birlikte olacak. Biz Göztepe'yi unutmayacağız, Göztepeliler de bizi unutmayacaktır. Biz, Türkiye'de artık holdinglerin, para sahiplerinin futbola yatırım yapması gerektiğine inanarak bu işe girmiştik. Holding olarak Göztepe'ye desteğimiz yine devam edecek. Mehmet Sepil ağabeyimiz de bizim gibi bu işe gönüllüdür. Kendisi İzmirli ve daha önce yediğimiz bir yemekte, İzmir'e yatırım yapmak istediğini söylemişti. Bende bundan cesaret olarak Göztepe Kulübü'nü önerdim. Destek istediğimi söyledim. Kendisi de memnuniyetle kabul etti. Bir hayalinin gerçek olacağını söyledi. Kulübü daha ileriye götüreceğini, çok yatırım yapmak istediğini, İzmir'in Süper Lig'de bir takımı olması gerektiğini bize aktardı. Biz de bu sözlerine güvenerek, burada sizlerin huzurunda bayrağı ona teslim ediyoruz. Göztepe'nin değeri parayla ölçülmez" ifadelerini kullandı.

Vakkas Altınbaş, 2007 yılında TMSF'den aldığı Göztepe Kulübü hisselerinin tamamını Mehmet Sepil'e devrettiklerini de ifade etti.

Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş, yine İzmirli olan Mehmet Sepil'in ileri dönemde Süper Lig'de mücadele verecek, Avrupa'da adını duyuracak bir takım ortaya çıkarma hedefi bulunduğunu belirtti.

MEHMET SEPİL: ''GÖZTEPE'Yİ ÇOK DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ''

Genel Energy İcra Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Göztepe Kulübü'nün yeni sahibi Mehmet Sepil, ''Göztepe'yi çok daha iyi yerlere taşımaya çaba sarf edeceklerini belirterek, altını çizen Sepil, "Ben her zaman kendilerine Göztepe ile ilgili olduğumu, Göztepe'nin içinden çıkan biri olduğumu, hayalimin Göztepe'yi yönetmek olduğunu söylemiştim. Kısmet bugünmüş. Doğru bir karar olacağını değerlendirdik ve bugün itibariyle Göztepe Kulübü'nde yeni bir sayfa açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocukluğunun, Göztepe Kulübü'nün arkasındaki evlerinde geçtiğini ifade eden Sepil, "Göztepe benim hayatımın hep en önemli değerlerinden biridir. Bu durum olmadan önce şunu düşündüm. Eğer 20-30 yaşlarında, ilerde yapmayı en çok istediğim şeylerle ilgili bir not alsaydım, listenin başında Göztepe'yi yönetmek olurdu. Şimdi bunun için imkanım var, vaktimi ayırabileceğim şekilde bir iş programı kurabilirim. Arkadaşlarım her türlü yardımı verecekler. Öğreneceğim çok şey var. İlerde nasıl yöneteceğimiz ile ilgili bana en büyük desteği yine onlar yapacak'' dedi.

Göztepe ile ilgili hedeflerini dile getiren Sepil, "Göztepe'yi uluslararası bir kulüp yapmak için buradayım. Ne şekilde ve ne hızla yaparız göreceğiz ama hedef bu. Amaç sadece Süper Lig'e çıkarmak değil, uluslararası kulüp haline getirmek. Çok profesyonel, kurumsal bir yapı haline getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili kadroları oluşturmamız gerekiyor. Camiayı birleştirmemiz gerekiyor. Alt yapıları kurmamız gerekiyor. Çalışmaları hızlandıracağız. Projeler var kafamda ama bugün konuşmak doğru değil. Göztepe'de çalışan herkes bizim çalışanımızdır. Faydalanabileceğimiz, yaratacağımız yeni profesyonel kültür içine uyacak tüm arkadaşlara kapımız açıktır. En önemli misyonumuz da camiayı hep beraber kenetleyip, başarıya inandırmak. Buna sadece futbol kulübü olarak da değil, Göztepe Kulübü olarak bakmalıyız. Başka branşlarımız da var. Yelken mesela, onu hızlı bir şekilde iddialı hale getirmeyi çok istiyorum. Kısa vadeli başarı için çalışmam. Hem beklentileri karşılamalı hem de uzun vadeli planlar yapmalıyız. Amacımız inanan bir camia yaratmak. Göztepe'nin geleceğinin olduğunu, uluslararası alanda itibar sahibi bir kuruluş olduğunu kabul ettirmem lazım. Ana hedef, kurumsal ve profesyonel bir yapıyı kurmak Bunu beceremezsek de bizi her zaman eleştirin'' şeklinde konuştu.

Düzenlenen basın toplantısının ardında Vakkas Altınbaş, Hüseyin Altınbaş ve Mehmet Sepil, imza atıp, basın mensuplarına poz verdiler.



MUSTAFA AKIN - İSTANBUL /

ma(gh)