GÖZTEPE, Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta adım adım PTT 1'inci Ligi'ne koşuyor.
Bu sezon şampiyonluk hedefiyle 4 teknik adam değiştiren Göztepe, 27'nci haftada takımın başına geçen Suat Kaya'nın ilk sınavında evinde Sarıyer'le berabere kalıp lider Giresunspor'un 7 puan gerisine düştü. Protestolarla başlayıp, protokol tribününe şişe atmaya kadar varan olaylar, adeta takımı kamçıladı. O haftadan itibaren oynadığı 6 maçı da kazanan sarı kırmızılı ekip, son haftaya girerken lider Giresunspor'la puan farkını 1'e indirip şampiyonluğa ortak oldu.
63 puanla ikinci basamaktaki Göztepe bu hafta evinde Turgutluspor'u yener, 64 puanlı lider Giresunspor sahasında Yeni Malatyaspor'a takılırsa Göztepe, PTT 1'inci Lig biletini alacak. Giresunspor, Yeni Malatyaspor'a mağlup olur 62 puanla üçüncü sıradaki Hatayspor'da Sarıyer'i yenemezse sarı kırmızılılara beraberlik dahi yetecek.
Futbolculuk döneminden sonra teknik adam olarak bir ilki yaşamak isteyen Suat Kaya, "Pazar günü yüreğimiz ve bedenimiz sahada, aklımız Giresun'da olacak. Ya bu hafta ya da play off'ta, Göztepe mutlu sona ulaşacak" dedi.

EK(YC/AÖ)