Onur ATIŞ/ İZMİR, () - HATAYSPOR kafilesini taşıyan otobüse önceki gün havaalanı çıkışında ve Bornova yakınlarında yapılan taşlı saldırılar, ardından dün gece de konuk takımın konakladığı otelin önünde havai fişek patlatılması üzerine teyakkuza geçen İzmir polisi çok geniş güvenlik önlemleri aldı. Alsancak Stadı'nın çevresinde 3 TOMA'nın yanı sıra atlı polisler ve yunus timleri hazır bulundu. Hatayspor kafilesini taşıyan otobüs yüzlerce çevik kuvvet polisinin çemberinde stada geldi.
Göztepeli taraftarlar, final yolunda büyük önem taşıyan Hatayspor randevusuna büyük ilgi gösterdi. Alsancak Stadı'nın açık ve kapalı tribünlerini maçtan önce dolduran sarı-kırmızılılar, yaptıkları tezahüratlar ve açtıkları pankartlarla takımlarına destek verdi. Başlama saatinin tam mesai bitimine rastlaması yüzünden gişe önlerinde uzun kuyruklar oluştu, bu yüzden özellikle balkon tribününe bilet alan futbolseverlerin büyük bölümü, maç başladıktan sonra stada girebildi.
Müsabaka öncesi stat hoparlörlerinden Göztepe'nin elde ettiği tarihi başarılar, kazandığı kupalar anons edildi, 1967'deki tarihi Atletico Madrid zaferinden bahsedildi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bulunduğu binaya Atletico Madrid'i 3-0 mağlup eden Efsane Kadro'da yer alan oyuncuların posterlerini astı. Diğer kale arkasına çeşitli dönemlerde yaşamını yitiren Göztepeli taraftarların posterleri ile 'Ölümsüz Göztepeliler' yazılı pankart asıldı.
Göztepeli taraftarlar, karşılaşma öncesi ve seremonide Hataysporlu oyunculara toplu şekilde küfür etti. Bu sezon beşinci kez tekrar edilen küfür ve çirkin tezahürat nedeniyle sarı-kırmızılı kulübei ceza geleceği bildirildi. Bu arada maçtan önce konuk takımın yedek kulübesine yanıcı ve patlayıcı madde yağdı. Çevik kuvvet kulübeyi kalkanlarıyla korudu. Balkon tribününde Hataysporlu taraftarlara ayrılan bölüm boş kaldı.
Geçtiğimiz cuma günü yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren İzmirli spor yazarı Süleyman Alasya'yı meslektaşları ve Göztepeliler unutmadı. Gazeteciler, Alasya'nın basın tribününde her zaman oturduğu koltuğa karanfillerle süslenmiş bir fotoğrafını koydu. Karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Göztepeli futbolcular sahaya kollarında siyah bantla çıktı.
Alsancak Stadı'nda son olarak 22 Mart 2014'te Sarıyer'i konuk eden Göztepe, 66 gün sonra emektar tesiste ilk kez bir resmi karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekip 1-1 sona eren Sarıyer randevusundan sonra Tokatspor, Kırklarelispor, Turgutluspor ve Kartal maçlarını Atatürk Stadı'nda oynamış, futbolcuların ve taraftarların talebi üzerine Hatayspor müsabakası Alsancak Stadı'na alınmıştı.
Göztepe'de Hatay'daki maçta kırmızı kart gören Aytek kadroda yer almazken, Ramazan yedek soyundu. Stoperde Aytek'in yerine Onur'a görev veren Teknik Direktör Suat Kaya, defansın sağına Volkan'ı çekip, forvette Şaban'ın yanında Tunç'u oynattı. Galatasaraylı Yekta'nın yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya müsabakayı protokol tribününden izledi.

OA (RT) (FOTOĞRAFLI)