– BURSA’da dün Nilüferspor- Sakaryaspor karşılaşması için gelen ve yol kenarında tuvalet ihtiyacını giderince mahalleliyle kavga eden taraftarlardan 20’si serbest bırakıldı. Dün gece taraftarların bulunduğu polis merkezine gelerek durumları hakkında bilgi alan Bursasporlu Tuncay Şanlı’nın kiraladığı araçla serbest kalanlar Sakarya’ya döndü. 7’si polis 8 kişinin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan 4 taraftarın ise mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.
Bursa Nilüfer Stadyumu’nda dün oynan Nilüferspor- Sakaryaspor arasındaki Spor Toto Üçüncü Ligi 2’inci Grup karşılaşması için gelen taraftarların bulunduğu 54 FA 500 plakalı minibüs, yol kenarında durdu. Araçtan inen Sakaryaspor taraftarları, iddiaya göre yol kenarında tuvalet ihtiyacını giderirken mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. Taraftarlar arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. 1 kişinin bıçakla yaralandığı taşlı sopalı kavgaya polis ekipleri müdahale etti. Takviye ekiplerin müdahalesi ve polisin havaya ateş açması sonucu kavga güçlükle önlendi. Kavga sırasında 7 polis de hafif yaralandı.
İçinde içki şişeleri olan ve kavga sırasında camları kırılan minibüs Kültürpark’taki Asayiş Ekipler Amirliği parkına çekildi. 24 taraftar ise gözaltına alındı.
Gözaltına alınan taraftarların ifadesi alınırken dün gece saat 23.30 sıralarında Bursaspor’un Adapazarlı milli futbolcusu Tuncay Şanlı polis merkezine gelerek bilgi aldı. Şanlı’nın daha sonra savcının talimatı ile ifadeleri alındıktan sonra  serbest bırakılan 20 taraftarın Adapazarı’na gönderilmesi için araç kiraladığı öğrenildi.
Bu arada, polis merkezinde gözaltında tutulan 4 taraftarın yarın mahkemeye sevk edilecekleri bildirildi.