OLAĞANÜTSÜ GENEL KURUL 1 MART 2014 TARİHİNDE YAPILACAK



1 ARALIK 2012 TARİHİNDE YAPILAN GENEL KURULA AÇILAN DAVADA MAHKEME KONGREYİ İPTAL ETTİ Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (TGEF) 3. Olağan Genel Kurulu 1 Aralık 2012 tarihinde yapılmış ve 130 delegenin oyunu alan Abdullah Çetin başkan seçilmişti.



1 Aralık 2012 tarihinde yapılan genel kurul öncesi başkanlığa aday olan Ahmet Cantürk, Erol Sayyıdan ve Abdullah Çetin başkanlık için delegelerden topladıkları imzaları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faliyetleri dairesine teslim etmişlerdi. Ancak toplanan imzalardan bazıları mükerrer olduğu için adaylardan Abdullah Çetin ve Ahmet Cantürk'ün verdiği imzalardan 3 er tanesi geçersiz sayılmış ve 36 imzaya düşen Cantürk'ün adaylığı düşmüştü. Adaylıktan düşen Ahmet Cantürk delegelerden aldığı imzaların noter kanalı ile olmasına rağmen Spor Faliyetleri yinede geçersiz sayınca 1 Aralık 2012 tarihinde yapılan genel kurulda Ahmet Cantürk başkanlığa aday olamamıştı. Bu gelişme üzerine Cantürk, konuyu mahkemeye taşıdı. Yerel mahkeme Ahmet Cantürk'ün itirazını haklı bularak yapılan genel kurulu iptal ett. Görme engelliler federasyonu temyize giderek konuyu Haziran 2013 tarihinde yargıtaya taşıdı ve bu güne kadar karar çıkmayınca Federasyon başkanı Abdullah Çetin Olağanüstü genel kurul kararı aldı.



Başkan Abdullah Çetin, 'ya yaptığı açıklamada "O dönem yapılan imza yanlışlığını ben söylemiştim' 'dedi

Başakan Çetin, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

' Ahmet Cantürk ve benim 3 er evrağımız mükerrer olduğu için geçersiz sayılmıştı. Ancak Cantürk'ün iptal olan imzaları noter kanalı ile verilmişti. Bu konu birçok federasyonun genel kurullarında yaşanmıştı. Oysa hazırlanan statüte noter imzaları geçerlidir dense bu durum yaşanmamış olurdu. Ama hayırlısı olsun biz yargı kararını beklemeden kongre kararı aldık. Amacımız demokratik bir ortamda yeniden seçim yapıp güven tazelemektir. Aday olacak başka arkadaşlarında hakkı yenmemiş olacaktır diye düşündük. 1 Mart 2014 tarihinde yapılması için Federasyonumuzca Olağanüstü genel kurul kararı aldık, Camiamıza hayırlı olsun'' EA (UD)