SPOR Toto İkinci Lig Beyaz Grup takımı Giresunspor, ligin 14'üncü haftasında göreve getirdiği teknik direktörü Mehmet Birinci'yle müthiş bir seri yakaladı, oynadığı 11 maçta tek beraberik alarak 31 puan topladı.
Giresunspor, ligin 13'üncü haftasında deplasmanda İnegölspor’a 3-1 mağlup olduktan sonra teknik direktör değişikliğine gitti, Ahmet Ertem'in yerine Mehmet Birinci'yi getirdi. Mehmet Birinci göreve geldiğinde,13 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik, 5'de mağlubiyet alarak 14 puanla 10'uncu sırada bulunan Giresunspor, lider Hatayspor'un da 15 puan gerisindeydi.
15 PUANLIK FARK 2'YE İNDİ
Giresunspor, Mehmet Birinci'nin göreve getirildikten sonra iç sahada 3-0’lık Dardanelspor galibiyeti ile çıkışa geçti. Ardından Konya Anadolu Selçukluspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan yeşil beyazlı ekip, grup lideri Hatayspor'u 1-0 yendi, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup etti, ilk yarıyı dae 24 puanla 6'ncı sırada tamamladı.
İkinci yarının ilk maçında da deplasmanda karşılaşacağı Çankırıspor’un sahaya çıkmadığı maçta hanesine 3 puanı yazdıran Giresunspor, serisine iç sahadaki Kartalspor'u 2-1, Tarsus İdmanyurdu'da yine 2-1 yenerek galibiyetleriyle devam etti. Mehmet Birinci yönetimindeki yeşil beyazlı ekip daha sonra Sarıyer'i 2-1, Gümüşhanespor'u 1-0 ve Tokatspor’u 4-1 yenerken, bu hafta sonu da kendi sahasında Aydınspor 1923’u 2-1'le geçti.
Mehmet Birinci'nin göreve gelmesinin ardından 11 haftada 10 galibiyet, bir beraberlikle 31 puan toplayan Giresunspor, son aldığı galibiyetle lider Hatayspor ile aradaki 15 puanlık farkı 2’ye indirdi ve 45 puanla 2'nci sırada yer aldı.
BAŞKAN: "TRANSFER YASAĞI YÜZÜNDEN TAKVİYE YAPAMADIK"
Bu hafta sonu deplasmanda Kırklarelispor ile karşılaşacak olan Giresunspor’un Başkanı Mustafa Bozbağ, şunları söyledi:
"Bu takım sezon öncesi kuruldu ve transfer yasağı olduğu için de kadromuza takviye yapamadık. Bir çıkış bekliyordum ama bu kadar değil. Oynadığımız maçların ilk yarılarında soyunma odasına hiç mağlup gitmedik. Takım bu yönde iyi sinyaller veriyordu. Bu iyi sinyaller Mehmet Birinci ile perçinleşti. Giresun en iyisine layık. Çok uzun süredir şehrin bu kadar destek verdiği yönetim ve teknik ekip kadrosu olmadı. Destek veren, sabır gösteren herkese teşekkür ediyorum. Giresunspor ligi layık olduğu yerde tamamlayacak."

HK(TM/AÖ) FOTOĞRAF