"REAL MADRID, BARCELONA'NIN BU KADAR ÇOK KAZANMASINA DAYANAMIYOR " "BİZ KENDİMİZ YETER DİYENE KADAR DURMADAN ATAK YAPIP GOL ARIYORUZ" "REAL İLE ARAMIZDA TARİHİ BİR REKABET VAR VE RAKİBİNE NE KADAR ÇOK ACI ÇEKTİRİRSEN O KADAR GÜZEL OLUYOR" "BİZ EN İYİYİZ VE BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE DAHA FAZLA HAVA ALAMAYACAKLAR " Sercan SAPANATAN, İstanbul- Barcelona takımının İspanyol defans oyuncusu Gerard Pique, Katalan Bölgesi'ndeki Sport Gazetesi'ne konuştu.

Barcelona takımının futbol anlayışından, rakipleri Real Madrid ve Atletico Madrid'e ve Şampiyonlar Ligi ve Ballon d'Or ödülüne kadar birçok konudaki görüşlerini belirtti.

Pique yeni teknik direktörleri Gerardo Martino ile değişen futbol anlayışlarını anlatarak başladığı röportajında oyun stilleri hakkında "Sahanın her yerinden atağa kalkabiliyoruz. Biz kendimiz yeter diyene kadar durmadan atak yapıp gol arıyoruz. Guardiola ile birlikte biz sahanın her yerinde pres ve top kapma ile hızlı atak şeklinde oynadık. Defans yapmasını iyi bilen bir takım değiliz ama sürekli pres uygulayarak defans yapan bir takımız" dedi.

Sözlerine takım arkadaşı Arjantinli Messi'yi savunarak devam eden Pique , Lionel Messi'ye karalama kampanyası yapıldığını söyleyerek "Messi için biz bir çok güzel şey söyleyebiliriz ama bu görevi yargı ile sorumlu insanlara bırakıyorum onlar gerçeği çıkarmak zorunda. Herkes Messi'ye çamur atmaya çalışıyor ama bizimde takım olarak bir sabrımız var ve gerektiği zamanda artık yeter diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Gerard Pique hem İspanya La Liga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın rakipleri olan iki başkent kulübü Real Madrid ve Atletico Madrid hakkında da enteresan açıklamalarda bulundu. Pique yaptığı açıklamada Avrupa'da ki bütün kupalarda ki en büyük rakipleri olan Real Madrid için "Bizim bu kadar kupa ve başarı kazanmamıza dayanamıyorlar" dedi. İspanyol yıldız devamında ise " Son dönemlerde onlara karşı her alanda büyük bir üstünlüğümüz var bu durum onlara büyük bir acı veriyor. Onların şunu kabul etmesi gerekir ki her zaman , her şeyi kazanamazsınız. Bazen kaybettiğiniz durumlarda olur.Şu an bu durum böyle.Real ile aramızda tarihi bir rekabet var ve rakibine ne kadar çok acı çektirirsen o kadar güzel oluyor" sözlerini söyleyerek aralarındaki rekabetin boyutunu anlattı.

Gerard Pique diğer başkent temsilcisi Atletico Madrid ile alakalı daha makul konuştu. Barcelonalı defans oyuncusu yaptığı açıklamada "Şuan onlarla La Liga'da aynı seviyedeyiz ama daha önce İspanya Süper Kupasında onları yendik. Kabul ediyorum ki teknik direktörleri Simeone ile büyük işler başarıyorlar. Onlar ligin başında gereken havayı aldılar ama biz en iyiyiz ve bizim olduğumuz yerde daha fazla hava alamayacaklar "

dedi.

Yılın son ayının Dünya futbolundaki gündemi olan FIFA'nın Ballon d'Or ödülünü hakkında da konuşan İspanyol yıldız Pique "Kimin kazanacağını yakında göreceğiz. Kartlar masaya konuldu ve kim daha çok oy alırsa o kazanacak. Ama şunu söylemek isterim ki bu ödül geçmişe göre şuan çok daha fazla önem kazandı" ifadelerini kullandı. ss(ud)