Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bölgede çeşitli projeleri hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocuk ve gençler için spor merkezleri açmanın yanı sıra ilçede tesis atılımı başlattı. Soma'da bu ay sonunda gençlere çok sayıda spor branşında eğitim verecek spor merkezleri oluşturulacak, çocuk ve gençler için portatif havuzlar kurulacak. Ayrıca ilk etapta mevcut spor salonlarının modernizasyon çalışmaları yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Soma faciasının yaralarının sarılması konusunda bakanlığının üzerine düşen görevi en kısa zamanda yerine getireceğini vurguladı. "İlçede tesisleşme hamlesi başlatacağız. Oradaki çocuklarımızın, kardeşlerimizin gençlik hizmetleri ve sportif faaliyetler açısından da her türlü imkana kavuşmasını sağlayacağız" dedi.

Kılıç, Soma'da yaşanan elim olayın ardından başlatılan girişimlerin bir kısmının ilk etapta hayata geçmesi, diğer yatırımların da ivedilikle tamamlanması noktasında bakanlığın tüm birimlerine talimat verdiğini söyledi.

"YAZ KAMPLARI KURULACAK, SPORTİF EĞİTİMLER VERİLECEK"

İlk etapta ilçede tesis atılımı başlatacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Açacağımız İl Spor Merkezleri ile de çocuklarımızı spora yönlendirecek, gerçekleştireceğimiz sportif faaliyetlerle de bölge halkına moral vereceğiz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, ilçede bulunan Muzaffer Ecemiş Spor Salonu'nun tadilata girmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tadilata girecek olan salonun bahçesine de portatif havuz kurduracağız. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisli Soma Linyit Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun Gençlik Merkezine dönüştürülmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılarak 2 okul bahçesine spor salonlarının yapılması da planlarımız arasında."

"YAZ KURSLARI AÇACAĞIZ"

Bakan Çağatay Kılıç, 29 Haziran'da açılacak ve 1 Eylül'de sona erecek olan çalışma kapsamında Soma'lı çocuk ve gençlere birbirinden farklı branşlarda spor eğitimleri de vereceklerini açıkladı. Spor merkezlerinde satranç, badminton, taekwondo, voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi, oryantiring, okçuluk, yüzme ve bocce branşlarında eğitim verileceğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "Ayrıca bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak Engelliler İl Spor Merkezlerinde de ilçe halkı Özel Sporcularda yüzme, Görme Engellilerde yüzme ve judo, Bedensel engellilerde yüzme branşlarında eğitim alabilecek" dedi.

Spor faaliyetlerinin yanı sıra bölge halkının moral ve motivasyonu konusunda da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çeşitli projeleri hayata geçireceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Bölge halkı için Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında sporcu kariyer günü etkinlikleri, spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım, ilköğretime yeni başlayan çocuklarımıza satranç dağıtımı, Soma İl Spor Merkezlerinin açılışına ünlü sporcular davet edilmesi, Bocce oyun alanı kurulumu ve malzeme desteği gibi projeleri de hayata geçireceğiz. Soma'da yaşanan elim olayı hiç bir zaman unutmayacağız ama yaralarımızı her beraber saracağız diye söz vermiştik. Gerekli talimatları çalışma arkadaşlarıma verdim. Soma için, oradaki çocuklarımız, kardeşlerimiz için üzerimize düşen her görevi en kısa zamanda yerine getireceğiz."

Bakanlık olarak ilçeye, ulaşım ve malzeme yardımı konusunda önemli desteklerde bulunacaklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "5 yaşına kadar olan çocuklarımız için oyuncak, 06-23 yaş grubundaki genç kardeşlerimiz için de spor malzemesi dağıtacağız. Ayrıca branşlara uygun eksik spor araç ve gereçlerin tamamlanması, Soma'da yaşayan engelli sporcuların Manisa il merkezine engelli aracı ile taşınması ve İl Spor Merkezleri'ne geliş-gidişlerin servisle sağlanması gibi önemli ulaşım desteklerini de sağlayacağız" ifadesini kullandı.

HANGİ TESİSLERDE ÇALIŞMA YAPILACAK?

Bakan Çağatay Kılıç, Soma'da, Bakanlığa ait Soma İlçe Stadyumu ile 250 ve 500 kişilik 2 spor salonu bulunduğunu hatırlatarak, "İlk olarak 500 kişilik spor salonunda tadilat çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca, 250 kişilik spor salonunun da yıkılarak Gençlik Merkezi yapılması için girişimlere başladık. Soma İlçe Stadyumu'nda ise mevcutta bulunan ve doğu tribünü olarak çelik konstrüksiyonlu yapının yenilenmesi yoluna gidebiliriz" dedi.