GENÇLERBİRLİĞİ - GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN GENÇLERBİRLİĞİ TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDİLEK: "RAKİBİN ANLAYIŞINA AYNI ŞEKİLDE CEVAP VERDİK" GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MANCİNİ: "11 PUAN KAPATILMAYACAK FARK DEĞİL" Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Gençlerbirliği, evinde konuk ettiği Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bugün övgüyü hak ettiklerine inandığını belirterek, "Maç öncesi çizdiğimiz senaryo ile maç karşılaştığımız senaryo hemen hemen aynı oldu. Rakibin son 2 maçtaki dizilişi oyun anlayışını aynı şekilde cevap vermek istedik. Onların sistemi ile cevap vermek istedik. Onda da başarılı olduk. Özellikle 30. dakikada tekrar taktik değişikliğine gitti rakip. Buna taktik değişikliği ile cevap verdik. Taktiksel anlamda oyun değişkenlik gereken bir oyundu. Biz de buna karşılık vererek, rakibimizi en azından etkisiz halde tutmaya çalıştık. Bunda da oldukça başarılı olduk. İlk devre maçı bitirebilirdik. 2. yarı bir on dakika biraz baskı yer gibi olduk. Onun akabinde son 20 dakika rakibin daha çok fiziksel, zihinsel düşeceğini de tahmin ederek, biraz daha temkinli olmaya çalıştık. Özellikle son dönemde çıkışlarda doğru tercihler yapamadık. Çıkışlar yapabilseydik çok daha farklı yerlere götürebilirdik. Bugün 3 puan alabilirdik. En azından 1 puanda bizim için diğer puanlar kadar önemli. Kaybetmeme adına önemli. Bulunduğumuz konum itibariyle her puan bizi yukarıya taşıyacaktır. Önemli olan sahadaki duruşumuz. İki tane daha final maçımız var" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği futbolcusu Ferhat, erken bir gol bulduklarını söyleyerek, "Bu bizim istediğimiz gibi oldu. Maçı normal devam ettirmeye çalıştık. Talihsiz bir gol yedik. Bir puan bize yetmedi. 3 puan istiyorduk. Maalesef olmadı" dedi.

Galatasaray'ın 3-5-2 sistemini oynadığını bildiklerini ifade eden futbolcu Tosic, "Biz ilk yarıda bu sisteme uyum sağladık ve gayet iyiydik. İlk yarıda istediğimiz gibi oynadık golü de bulduk. Karşımızda Galatasaray gibi bir rakibin olması bizim istediğimiz sonucu almamıza güçlük çıkardı" diye konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçı domine eden bir Galatasaray olduğunu söyleyerek, "İyi oynayan bir Galatasaray vardı. Birçok pozisyona giren bir Galatasaray vardı. Ne yazık ki bu deplasman maçı çok pozisyona girdik gole çeviremedik. Gole çeviremediğin zaman puan kaybediyorsunuz. İki maçtaki puan kaybımız 4 puan oldu" dedi.

Fenerbahçe ile aramızda 11 puan fark olduğunu hatırlatan Mancini, "İki maçımız daha var. Lig uzun bir maraton o yüzden 11 puan kapatılmayacak puan farkı değil" şeklinde konuştu.

Galatasaray defans oyuncusu Chedjou, altın değerinde 2 puan kaybettiklerini belirterek, "Önemli maça çıkmıştık. Kazanmak istiyorduk. Maçın başında erken yediğimiz bir gol var. Bu da rakibimizin güvencini artırdı. Birçok pozisyona girdik. Bunları sonuçlandıramadık. Soğuk havada oynadık. Saha şartları çok çok iyi değildi. Bunlar tabii ki bahane değil. Rakibimiz ile puan farkı açıldı. Bunları düşünmeden her maça kendimizi iyi hazırlayıp kazanmamız gerekiyor" dedi.

Futbolda hiçbir şeyin imkansız olmadığını belirten Chedjou, "Her maça, final maçı gözü ile bakıp daha fazla mücadele edip, kazanmamız gerekiyor. Futbolda her şey mümkün" dedi.

Chedjou, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz Galatasarayız bahane bulmamız gerekiyor. Diğer taraftan ne yazık ki hakem hataları da bizi buluyor. Mutlaka kendimizi daha çok geliştirmemiz gerekiyor. Hakem performansları da bireysel eleştirilerini yapıp onlar da kendi performanslarını değerlendirip biraz daha iyi olmaları gerekiyor diye düşünüyorum."

Karşılaşmayı berabere bitirdikleri için üzgün olduğunu söyleyen forvet oyuncusu Umut, "Mutlak galip gelmemiz gereken bir maçtı. Çok pozisyonlara girdik. Galibiyeti hak eten taraf bizdik. Kalan haftalarda kazanmamız gerekiyor. 11 puan oldu. Sonuna kadar biz de kovalayacağız" dedi. ERCAN ATA - ANKARA / EA(GH)