TÜRKİYE Spor Toto Süper Ligi 10.'cu haftasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda pazartesi günü saat 20.00'de Eskişehirspor'u konuk edecek olan Gençlerbirliği hazırlıklarına devam etti.
Teknik direktör Mehmet Özdilek basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak, Elazığspor ve kupada Bergama Belediyespor galibiyetleri bizi moral açısından biraz olsun yukarı taşıdı" dedi.
Özdilek açıklamalarına şu şekilde devam etti:
"Kupa maçında forma şansı bulamayan futbolcuları görme şansı bulduk. Çok kısa bir süredir bu oyuncu grubu ile beraberim. Moral motivasyon açısından çok yol aldığımızı düşünüyorum. Bunu saha sonuçları ile birleştirince iş biraz daha kolaylaşıyor."
Eskişehirspor'un zor bir rakip olduğunu ifade eden Özdilek şu şekilde konuştu, "Artık her maçımız final. Kalan 8 maçımızda final havasında geçecek ve alabileceğimiz maksimum puanı toplamak istiyoruz. Var olan gerçekte 24 puanın hepsine talibiz. Başarabilecek ve kazanabilecekte gücümüz var. Ama dediğim gibi, Eskişehir bu ligin iyi oynayan kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Biz rakipten çok kendimize bakacağız. Biz sahada neler yapacağız, güçlü yanlarımız nelerdir ve buna göre çalışmalar yapacağız. Ben oyuncularıma inanıyorum ve güveniyorum. Kendi evimizde inanıyorum ki dolu tribünlere oynayacağız. Bu birlikteliğin pozitif olarak sahaya yansıyacağını düşünüyorum. Şunu net söyleyebilirim, sahada kolay kaybetmeyen, kazanmayı alışkanlık haline getiren, maçın başından sonuna kadar coşkuyla mücadele eden, hırsıyla, gücüyle ve enerjisiyle pozitif futbol oynayan bir takım olacak. Bunun sözünü verebilirim. Bunu galibiyet le taçlandırırsak çok mutlu olacağız. Bu galibiyet bizi birkaç basamak daha yukarı çıkaracak. Kendi evimizde oynuyoruz, kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de istikrarın zor yakalandığını dile getiren genç teknik adam Mehmet Özdilek açıklamalarını şu şekilde bitirdi.
"5 yıllık bir teknik adamlık kariyerim var. İnşallah burada da uzun süreli çalışma imkanı bulurum. Ben atılan imzalara çok bağımlı, olan bir adam olmadım. Başarılı olduğum sürece buradaki durumumun uzayacağını düşünüyorum. İstikrarın kulüplerin gelişimini ve kadroların oluşumuna çok faydalar getirdiğine inanıyorum. Bunu yaşayan bir insan olarak söylüyorum. Bunu zaman gösterecek ama! "realite" şudur. Ne kadar vizyonunuz, hedefiniz ve projeniz olsa da bunları saha neticeleri ile birleştirmek zorundasınız. Türkiye'de realite budur. İnşallah bunu burada bizde birleştiririz ve adımları daha kolay atarız diye düşünüyorum." EA(GH/FG)