GENÇLERBİRLİĞİ TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDİLEK: ''GALİBİYETE RAKİPTEN ÇOK İHTİYACIMIZ VARDI''

ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ SAĞLAM: ''BİZİM İÇİN İYİ BİR KARŞILAŞMA OLMADI'' Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, rakipten daha fazla galibiyete ihtiyaçları olduğu bir maçı kazandıklarını söyledi.

Gençlerbirliği'nin kendi sahasında Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Mehmet Özdilek ve oyuncular maçı değerlendirdi. Özdilek, sahada rakiplerinden daha fazla istediklerini ve daha fazla mücadele ettiklerini kaydederek, ''Rakipten daha fazla galibiyete ihtiyacımız vardı. Bunu rakibe hissettirdik. Maçın başında golü bulmamız moral olarak bizi yukarı taşıdı. İkinci golü daha erken bulabilirdik. Rakip daha fazla topla oynasa da rakibe fazla pozisyon vermedi. Geçen hafta bıraktığımız yerden devam ediyoruz. 7 final maçımız kaldı. Bunların hepsini kazanacak güçteyiz. Yarından itibaren ise Trabzonspor maçına yoğunlaşacağız" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nde birinci golün asistini yapan Doğa ise maça çok iyi başladıklarını belirterek, ''Belki Eskişehirspor bizden daha fazla topla oynamış ve pas yapmış olabilir. Ama biz pozisyonları iyi değerlendirdik. 2 gol atıp maçı kazandık'' dedi.

Karşılaşmanın iki golünü atarak yıldızlaşan Stancu da, bu sezonun en iyi oyununu oynadıklarını ve özellikle ikinci yarı çok iyi performans sergilediklerini vurgulayarak, en önemlisi kendilerine güveni tekrar kazandıklarını kaydetti.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın başında yedikleri golün, Gençlerbirliği'nin uygulamak istediği oyun stratejisine zemin hazırladığını belirterek, "Pozisyonlar ve savunmada açıklar verdik. Rakip daha fazla kendi sahasında kapandı ve savunma yaptı. Oyunun genelinde oyuna hakim görünürken ofansif anlamda pek üretken olamadık. İkinci yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Sonuçta bizim için iyi bir karşılaşma olmadı" şeklinde konuştu.

Orta saha oyuncusu Hürriyet, takım olarak iyi konsantre olamadıklarını ve erken gol yediklerini söyledi. Hürriyet, haftalardır iyi oynadıklarını artık bu maçı unutup haftaya oynayacakları Akhisar Belediyespor karşılaşmasını düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Tarık ise, istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını, bir an önce bu maçı unutup Akhisar maçına konsantre olmaları gerektiğini kaydetti. ea (os/fg)