Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının bir takımın sahada neler yapması gerektiğini karşılaşmanın başından sonuna kadar gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün sahada çok keyif alarak izlediğim bir Gençlerbirliği vardı. Beşiktaş gibi güçlü bir takımı sahamızda yenmek çok önemli. İki takımın yapısı, mücadelenin öne çıkacağı bir karşılaşma olmasını getiriyordu. Zaman zaman tempoyu yükseltip, zaman zaman aşağı çektik. Her şey istediğimiz gibi gitti ve rakibe pozisyon vermeden maçı bitirdik. Attığımızdan çoğunu da kaçırdık. 2013'ü galibiyetle bitirmek anlamlı oldu. Galibiyeti başkanımıza armağan ediyoruz. Sadece bir maç kazandık, ikinci yarı çok zor geçecek."

Doğa Kaya, maça iyi başladıklarını ve golü erken bulduklarını vurgulayarak, "İkinci yarıda da pozisyonlarımız vardı. Onları değerlendirsek daha rahat kazanırdık" dedi. Uğur Çiftçi de galip geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, puan sıralamasında bulundukları yeri hak etmediklerini, daha üst sıralarda olmaları gerektiğini ve güzel bir 3 puan alarak devre arasına mutlu girdiklerini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise hem performans hem de sonuç olarak büyük hayal kırıklığı içinde olduklarını belirterek, "Taç atışında bir hata yaptık ve rakibimiz de bu hatayı golle sonuçlandırdı. Rakibimiz golden sonra geriye yaslandı. Golden sonra topa sahip olmada biz öne çıktık. Çok top kaybı yapınca da istediklerimizi sahaya yansıtamadık. 2. yarıda bir forvet oyuncusunu daha oyuna adık ama istediklerimizi yapamayınca mağlup olduk" diye konuştu.

Fernandes'in güvendikleri bir oyuncu olduğunu da ifade eden Bilic, "Kendisi de bugün yaptığı açıklamayla olana bitene açıklık getirmiş. Devre arasında bizimle birlikte olacak ve en iyisini yapmasını bekleyeceğiz" dedi.

Medical Park Antalyaspor maçından sonra gösterdikleri en kötü performans olduğuna da vurgulayan Bilic, "Bu maçtaki performans bana Antalyaspor maçını hatırlattı, benzer bir oyun oldu. Rakip golü buldu ve geriye yaslandı. Oyunu çevirecek yaratıcılığı bir türlü sergileyemedik. Fernandes ve Oğuzhan bizim için önemli oyuncular. Aynı kadro geçen hafta o yaratıcılığı yakalamıştı, bu maçta bunu yapamadık. 1 hafta içinde gösterdiğimiz iki performans arasında büyük fark var. En büyük sorunlarımızdan biri iyi başladığımız oyunlarda özgüvenimiz yükseliyor ama rakibin gol attığı maçlarda devamını getiremiyoruz. Burada yapmamız gereken devre arası kampında bunları düzeltmek için çalışmak. Kazanma serisi yakalamamız gerekiyor, ancak bunu yaparak özgüvenimizi yükseltebiliriz" şeklinde konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili de Bilic, şunları söyledi:

"Birkaç görüşme yaptık. Piyasadaki gidişata ve bütçemize göre hareket etmek istiyoruz. İkinci yarıya, sezona başladığımız gibi başlamak istiyoruz. Yakaladığımız o ivmeyi de sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz."

Beşiktaşlı futbolcu Sivok, önemli bir 3 puanı kaybettiklerini belirterek, "Galibiyeti çok istiyorduk. Maçın kilidi yediğimiz gol oldu. Sonrasında rakibimiz geri çekildi ve kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Orta sahada çok top kaybettik. 2. yarının başında ciddi ataklarımız vardı ama şans da bizimle olmayınca yenildik" dedi.

Olcan Şahan da maça iyi başlayamadıklarını belirterek, "Golü yedik, arkasından baskı kurduk ama atamadık. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu. ea (os/fg)