ZAGREB, () - HIRVATİSTAN'ın başkenti Zagreb'de gerçekleştirilen ve serbest stil müsabakalarının ardından sona eren Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkan milli güreşçiler, organizasyonu 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladı.

2016 ve 2020 Olimpiyatları'na hazırlanan genç milli güreşçiler, kazandıkları madalyalar ile Dünya Şampiyonası'na damga vurdu. Şampiyonanın ilk iki gününde yapılan grekoromen stil müsabakalarında boy gösteren genç güreşçilerden 74 kiloda Furkan Bayrak altın madalya, 120 kiloda Osman Yıldırım ise bronz madalya kazandı. Dişe diş mücadelelerin yaşandığı şampiyonanın 5'inci gününde sahne alan serbest stil genç millilerden 50 kiloda Emre Demircan ve 74 kiloda Murat Ertürk bronz madalya kazanırken, 96 kiloda rakiplerine minderi dar eden Yusuf Can Zeybek ise gümüş madalyayı boynuna geçirdi ve dünya ikinciliği elde etti.

BARIŞ KAYA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Şampiyonanın son gününde 55 kiloda ay-yıldızlı mayo giyen serbest stil güreşçi Barış Kaya, 3-5 müsabakasında Moğol rakibi Puntsag Erdenebileg'i teknik üstünlükle mağlup ederek, bronz madalya kazandı ve Dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, dünya şampiyonasını 6 madalya ile tamamlayan milli güreşçileri tebrik ederek, Türk güreşinin geleceğinin emin ellerde olduğunu söyledi.