Ercan Ata, Katowiçe-(fotoğraflı)

Polonya'nın Katowiçe şehrinde bugün başlayan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk gün mindere, 50 kg Emre Demircan, 60 kg Mehmet Ali Daylak, 74 kg Murat Ertük ve 96 kg Yusuf Can Zeybek çıktı.

TÜRK TAKIMININ ALTIN MADALYA UMUDU MEHMET ALİ DAYLAK BRONZ İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Hala Spodek spor salonunda sabah seansıyla başlayan şampiyonada ilk olarak mindere 60 kg Mehmet Ali Daylak çıktı. 1 Turda Polonya'lı Dawit Romanoviçe ile karşılaşan Daylak, rakibi karşısında her iki yarıda aldığı puanlarla karşılaşmayı 4-0 kazandı. Çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Azerbaycanlı Aliyev Vurghun ile karşılaşan milli güreşçimiz Mehmet Ali Daylak, bu karşılaşmanın ilk devresini 4-0 yenik kapattı. İkinci devrede peş peşe iki puanlık oyun yapan Daylak skoru 4-4 yaptı. Son saniyelerde Azerbaycanlı Aliyev 6-4 öne geçti ancak, Daylak maçı bırakmadı. Son 7 saniyede yaptığı teknikle karşılaşmada 9-8 öne geçti ve bu skorla kazanarak yarı finale yükseldi. Türk takımının altın madalya umudu olan Daylak, Rus İmam Adzhiev karşısında final için güreşti. Ancak milli sporcumuz bu karşılaşmayı 5-4 kaybederek final şansını kaybetti ve akşam seansında bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti.

EMRE DEMİRCAN BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERDE

Günün ikinci maçında mindere 50 kg Emre Demircan çıktı. Ermenistan'lı Grigoryan Mkhitar ile karşılaşan Demircan, bu karşılaşmayı 8-6 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ukrayna'lı Blayeze Maksym karşısında 11-1'lik teknik üstünlükle galip gelerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Moldova'lı İvan Zamfirov ile karşılaştı. Maçın ilk dakikalarından itibaren üstün güreşen Emre son bir dakikaya 6-4 önde girdi. Ancak son saniyelerde tuş pozisyonunda yakalandı ve tuş olarak final şansını kaybetti. Demircan, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.



MURAT ERTÜRK'TE BRONZ İÇİN MİDERE ÇIKACAK

74 kg Murat Ertük ise ilk turda Rus'ların Rio Olimpiyatları'na hazırladığı Nabiev Gadzhi ile karşılaştı. Çok zevkli geçen mücadelede sporcumuz devreyi 6-0 yenik kapattı. Maçın ikinci devresinde minderde farklı bir Murat vardı. İlk olarak rakibini çırparak skoru 6-4'de getirdi. Son bir dakikaya girilirken Ertük rakibini tuş pozisyonunda yakaladı ve peş peşe çırparak 8-6 öne geçti ve karşılaşmayı kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Gürcü Tarzan Maisuradze ile karşılaştı. Bu karşılaşmada bir varlık gösteremeyen Ertürk 13-0 teknik üstünlükle kaybetti. Ertürk, repesaj karşılaşması için mindere çıkabilmek için Gürcü sporcunun finale çıkmasını ekledi. Gürcü sporcu Tarzan Azerbaycanlı Omarov karşısında 10-0 galip gelince Ertürk'ün bronz madalya şansı devam etti. Repesaj karşılaşmasında İngiliz Thomas Hawthorn ile karşılaşan Murat Ertürk bu karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazanarak akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak olan bir diğer sporcumuz oldu.



YUSUF CAN ZEYBEK KANLAR İÇİNDE YARI FİNALDE YENİLDİ

96 kg da ise son olarak mindere Yusuf Can Zeybek çıktı. 1. Turda Polonya'lı Wavarzyçki Arkadiusz karşısında 12-2 teknik üstünlükle kazanarak 2. Tura çıktı. Bu turda Kıbrıs Rum kesiminden Aexis Kaouslidis ile karşılaştı. Bu karşılaşmada sakatlanmasına rağmen, 16-4 teknik üstünlükle kazanarak adını çeyrek finale yazdıran 4.'cü sporcumuz oldu. Çeyrek finalde Gürcüstan'lı Nodar Kurtanitze ile karşılaştı. Bu karşılaşmada zorlansa da maçı 6-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Rus Kurbanov Zaynulla ile karşılaşan Yusuf Zeybek maçı kaybetti ve akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak olan 4.'cü sporcumuz oldu.