30 ülkenin katıldığı Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası'na sabah seansıyla devam edildi.

Evim Demirhan ve Buse Tosun altın, Bediha Gün ve Gamze Durukan ise bronz madalya için akşam seansında mindere çıkacaklar.

GENÇ KIZLARIMIZ SABAH SEANSINA FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Hala Spodek Spor Salonu'nda sabah seansı eleme karşılaşmaları için bugün mindere 48 kg'da Evim Demirhan, 55 kg'da Bediha Gün, 63 kg'da Buse Tosun ve 72 kg'da Gamze Durukan çıktı.

BEDİHA GÜN BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

İlk olarak 55 Kg Bediha Gün, Poloya'lı Natalia Kubaty ile karşılaştı. Maçın başından itibaren üstün güreşen Gün, karşılaşmayı 8-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Moldava'lı Robu Ekatrerina kaşısında şov yaptı. Maçın hemen başında bulduğu 2 puanlık tekniklerle skoru 10-0 yaptı ve teknik üstünlükle kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde geçen yılın şampiyonu Rus Olga Khoroshavtseva ile karşılaştı. İlk dakikalarda rakibine ihtar vererek 1-0 öne geçen Gün devreye aynı skorla girdi. Ancak milli güreşcimiz ikinci yarıya kötü başladı. Olga'nın teknik üstünlüğü karşısında puan alamayan Bediha Gün karşılaşmayı 6-2 kaybetti. Gün akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak olan bir diğer sporcumuz oldu.

GAMZE DURUKAN FİNAL ŞANSINI KAYBETTİ

İkinci olarak mindere 72 Kg da Gamze Durukan geldi. Durukan1. Turda Romanya'lı İleana Denisa'yı tuşla, Çeyrek finalde ise Alman Fransy Radelt'ide tuşla geçerek yarı finale yükselen ikinci sporcumuz oldu. Yarı final karşılaşmasında Macar Nemeth Zsanette karşısında karşılaşmayı 3-2 kaybeden Durukan Akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

EVİN DEMİRHAN 3 MAÇINI DA BERABERLİKLE BİTİRDİ AMA FİNALE ÇIKTI

48 kg da ise 48 kg'da Evim Demirhan ilk maçında Franız Julie Sabatie ile karşılaştı. Karşılıklı ihtarlarda 1-1 biten karşılamada son ihtarı rakibi aldığı için karşılaşmayı kazandı. Çeyrek finalde ise Bulgar Elitsa Yankova karşısında yine 8-8'lik eşitlikle biten mücadelenin son puanını aldığı için Evim bu karşılaşmayı da kazanarak yarı finale yükselen üçüncü sporcumuz oldu. Yarı finalde İsveç'li Jozetine Frederiksen ile karşılaştı. Geçen yılın Avrupa şampiyonu karşısında mükemmel bir maç çıkaran Demirhan devreyi beraberlikle (1-1) tamamladı. Son puanı Evin aldığı için bu karşılaşmayıda kazanarak adını Finale yazdırdı.

BUSE TOSUN SAKAT SAKAT GÜREŞTİ VE FİNALE ÇIKTI

63 kg'da Buse Tosun da, maçlarına fırtına gibi başladı. İlk turda İsveçli Theresa Persson'u 12-2 teknik üstünlükle. Çeyrek finalde Rus Luibov Ovcharova'ı 16-10 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finelde Ukrayna'lı Karyna Stankova ile karşılaştı. Maça iyi başlayan ve çırpma tekniği ile 4 puan alan Buse, ilk devreyi 6-0 önde bitirdi. Ancak ikinci devrede verdiği 4 puanla korkutsada Buse Tosun karşılaşmayı 8-4 kazanarak adını finale yazdırdı.



ERCAN ATA - KATOWİCE /