Hasan KIRMIZITAŞ- Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - SPOR Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor'un sahasında konuk ettiği ve karşılaşmanın son dakikalarında yediği gol sonrası Eskişehir ile 1-1 berabere kalması taraftarları öfkelendirdi. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte sonucu beğenmeyerek yönetimi istifaya davet eden taraftarlar, koltukları kırdıkları tribünleri ateşe verdi. Taraftarlara duyarlı olması çağrısı yapılan gerginlik sırasında hoparlörlerden Elazığ'ın mağlup olduğu ve küme düştüğü belirtilerek olaylara son verilmesi istendi.

Küme düşme hattındaki takımlar arasında bulunan Gaziantepspor, sahasında konuk ettiği Eskişehirspor ile son dakikalarda yediği gol ile 1-1 berabere kaldı. Takımın karşılaşmayı kazanamamasına öfkelenen Gaziantepspor taraftarları, maçın son bölümünde yönetime istifa çağrısı yaptı. Öfkeli bazı taraftarlar ise bu sırada oturdukları koltukları kırıp, parçalarını stada attı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından taraftarlar olumsuz tezahüratlar yaparak yönetime tepkisini sürdürürken, sahaya koltuk ve pet şişe atmaya başladı. Stadyum görevlilerinin sık sık hoparlörlerden sakin olunması çağrısı yapılan taraftarlardan bazıları ise bulundukları bölümlerdeki koltukları ateşe verdi.

Gerginlik üzerine çok sayıda polis, öfkeli taraftarların bulunduğu maraton ve kale arkası tribünlere yönlendirdi. Polisler, taraftarları çıkış kapısına yönlendirirken, itfaiye ekipleri de yanan koltukları su sıkarak söndürdü. Polisler, uyarıya rağmen stat dışına çıkmayan ve taşkınlık çıkaran bazı taraftarları ise gözaltına aldı. Bu sırada hoparlörlerden Beşiktaş'ın mağlup ettiği Elazığ'ın küme düştüğü belirtilerek, "Takımımız kümede kaldı, lütfen olay çıkarmayın" anonsları yapıldı. Kısa süre devam eden gerginlik, yapılan anonsların ve polisin kalabalığı stat dışına çıkarması ile son buldu.

(HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)