GAZİANTEP Valiliği ve AFAD ile UNICEF tarafından Suriyeli sığınmacılara yönelik düzenlenen çadırkentler arası futbol turnuvasında Nizip Çadırkent takımı, İslahiye Çadırkent takımını 4-0 mağlup etti.
Gaziantep Valiliği, AFAD ve UNICEF işbirliğiyle çadır kentlerde barınan Suriyeli sığınmacılara yönelik futbol turnuvası organize etti. Turnuva kapsamında İslahiye Atatürk Stadı'nda oynanan İslahiye Çadırkent-Nizip Çadırkent maçı, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakcı'nın vuruşu başladı. 35 dakikalık iki devre halinde oynanan maçı, Nizip takımı 4-0'lık skorla kazandı.
Sığınmacı Suriyelileri savaş psikolojisinden arındırmak için bu tip etkinlikler düzenlediklerini belirten Gaziantep İl AFAD Müdürü Sinan Atakan, "Gaziantep'te dört kampımız var, bu kamplarda toplam 34 Bin Suriyeli vatandaşımız misafir ediliyoruz. Gaziantep Valimiz ve kaymakamlarımızla birlikte bu insanları savaş psikolojisinden arındırmak için psikolojik rehabilitasyona yönelik böyle sosyal ve sportif etkinliklere ağırlık veriyoruz. Suriyeli misafirlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bu turnuva da bunun bir örneğidir. Gaziantep Valiliği, UNICEF, Amatör Spor Kulüpleri Gaziantep Temsilciliği, Türkiye Futbol Gaziantep Temsilciliği ve Gaziantep Hakem Komitesi'ne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Maçı İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, İslahiye Emniyet Müdürü Enver Soylu, İlçe Jandarma Bölükomutanı Binbaşı Ömürhal Beşikçi ve bürokratlar ile Suriyeli vatandaşlar izledi.