Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, () - GAZİANTEPSPOR Yardımcı Antrenörü Murat Şahin, basit goller yiyerek mağlup oldukları için üzüldüklerini söylerken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise şampiyonluk yolunda önemli mesafe aldıklarını söyledi.

Gaziantepspor Yardımcısı Antrenörü Murat Şahin, basit goller yediklerini ve mağlup olduklarını belirterek, "Gol yiyene kadar iyiydik. Fenerbahçe gibi güçlü takıma karşı oynarken basit hatalardan gol yedik. Golü yedikten sonra Fenerbahçe gibi takım karşısında maçı çevirmek zordur. İstediğimiz beklediğimiz performansı bugün maalesef sahaya yansıtamadık. Fenerbahçe bizim rakibimiz değil, bundan sonraki maçlara bakacağız. Yediğimiz gollerin olabileceğini maçtan önce oyunculara söyledik ve bunla ilgili çalıştık. Bizi en çok üzen bu oluyor. Böyle basit hataları üst düzey oyunculara karşı yaparsanız cezalandırması gol olur" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, iyi mücadele ile hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bugün sahada iyi oynayan Fenerbahçe vardı. Şampiyonluk konusunda önemli yollar kat ettik. Taraftarın ortaya koymuş olduğu duruşunun karşılığını hak ettiğini düşünüyoruz. Takımın şampiyonluk yolundaki emin adımları bizi sevindiriyor. Sergilediğimiz performansın karşılığını sezon sonu şampiyon olarak alacak ve şampiyonluğu taraftara armağan edeceğiz. Bugün de rakibe üstünlük kurduk ve kazandık. 2-0 öne geçtikten sonra dengeli ve kontrollü oynamayı tercih ettik. Ligde çok daha iyi oynadığımız Sivas ve Eskişehir maçlarını kaybetmiştik, bunun için dengeli oyunu tercih ettik. Biz takım olarak rakibe üstünlük kurduğumuz maçları kazanıyoruz" dedi.

Geçen hafta sahayı ağlayarak terk eden oyuncusu Moussa Sow'un gol attığı için mutlu olduğunu da anlatan Yanal, "Sow, gol atmak için her türlü performansı gösteriyor. Bu konuda yüreği ve cesareti var. Bugün gol attığı için çok mutluyuz, çünkü Sow önümüzdeki maçlarda daha çok gol atacak" diye konuştu.

BAŞKA TAKIMLARIN BAŞARISIZLIĞINDAN BESLENMEYECEĞİZ

3 Temmuz sürecinden itibaren Fenerbahçe'nin duruşuyla ülkede önemli bir sembol olduğuna vurgu yapan Ersun Yanal, kendi gayretleriyle şampiyon olmayı amaçladıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe sezon başından bu yana hatta 3 Temmuz sürecinden itibaren bakacak olursak duruşuyla, adalet isteğiyle bugünkü konjoktörde ülkemizde önemli bir sembol olmuştur. Bu açıdan şampiyonluğun anlamı çok daha farklı yerlere de gidecek. Biz tertemiz, alnı açık, oyunuyla, performansıyla nasıl şampiyon olunur göstereceğiz. Bu çok önemli ve anlamlıdır. Fenerbahçe sahada mücadele eden bir takımdır. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkı bizi ilgilendirmiyor. Biz onların başarısızlığıyla başarılı olacak değiliz. Fenerbahçe olarak başka takımların başarısızlığından beslenerek şampiyon olacak değiliz. Şampiyonlun ligin son haftası mı, yoksa birkaç hafta öncesi mi, ne zaman olur bilemem ama sonunda biz şampiyon olacağız."

EMENİKE: PERFORMANSIM ARTIYOR

Karışlaşmada takımının ilk 2 golüne imzasını atan Emenike, arkadaşlarına teşekkür ederek, "Güzel bir gün tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben golleri attım ama pası veren arkadaşlarım vardı, çok teşekkür ediyorum. Rakibin mutlaka önemi vardır ama performansımın arttığını söyleyebilirim. Sakatlıklarım oluyor ama maç oynadıkça performansımı yükseltiyorum" dedi.

SOW: RAKİP SAVUNMANIN HATASI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI

Fenerbahçe'nin maçtaki golünü atan bir diğer oyuncu olan Moussa Sow, iyi oynadıklarını ve rakip savunmasının hatalarıyla golleri bulmalarının işlerini kolaylaştırdığını belirterek, "Bu akşam iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Maçı kolaylaştırmayı başardık. Gaziantepspor savunmasının 2 hatasından dolayı maç bu kadar kolaylaştı. Hızlı şekilde ilk yarı 2 gol bulmayı başardık. İkinci yarıda da üçüncü golü bularak maçı 3-0 kazandık. Rakiplerimizle puan farkını açıyoruz bu gelecek açısından bizi oldukça sevindiriyor" dedi.

Sow, geçen hafta sahayı ağlayarak terk ettiğini ancak herkesin kendisine destek vermesi ile mutlu olduğunu da anlatarak, "Geçen hafta büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bunun sebebi uzun dönemden beri gol kaçırmak ve atamamanın birikmişliğinden kaynaklanıyordu. Çünkü kariyerimde böyle bir dönem yaşamadım. Belki kariyerimin ilerleyen yıllarında yine pozisyonlar kaçıracağım bunun farkındayım ama duygusal olduğum için maç sonu kendimi tutamadım. Hafta boyunca etrafımdaki herkes bana yoğun destek verdi. Başta başkanımız olmak üzere hocalarım ve arkadaşlarımın yanında olduğunu hissettim. Taraftar twitter üzerinden yanımda olduğunu hissettirdi. Geçen hafta zor anlar yaşadım, ağlayarak sahayı terk ettim. Bugün golümü de attım ve takımın galibiyetine katkıda bulundum, mutluyum" diye konuştu.

(HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)