GAZİANTEPSPOR Başkanı İbrahim Kızıl, Cenk Tosun'un önümüzdeki sezon için anlaşmaya vardığı Beşiktaş Kulübü'ne tepkisini sürdürdü.
Beşiktaş'ın etik davranmadığını iddia eden Başkan Kızıl, "1,5 yıldır Cenk'in aklını çeldiler. Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı davranış etik değildir, transfer için bizimle görüşmeleri gerekirdi" dedi. Kızıl, transferin ardından Cenk'in kadro dışı bırakılma endişesi yaşadığını kendilerine ilettiğini de ifade ederek, "Oyuncumuz endişe yaşamış ama kadro dışı bırakmamız söz konusu değil. Umarım Beşiktaş'ta da başarılı olur ve Milli Takım'a gider" dedi.
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl beraberindeki yöneticilerle birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'dan çalışmalara ilişkin bilgiler alan Kızıl, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Beşiktaş'a imza atmasının ardından iki takım arasında tartışmalara yol açan Cenk Tosun'un transferinde siyah beyazlı kulübün etik davranmadığını yineleyen Kızıl, şöyle devam etti:
 "Biz 1,5 yıldan beri Cenk Tosun'un sözleşmesini uzatmaya çalışıyoruz. Fakat aynı süreç içerisinde bizim takımızla sözleşmesi devam eden futbolcumuzu Beşiktaşlı yöneticiler almak için çalışma içine girmişler. Bu arada Beşiktaşlı yöneticilerle Cenk'in birlikte yemek yediklerini, aklını çelmek istediklerini falan da duyduk. En son maçtan sonra ben bir açıklama yaptım ve Beşiktaşlılar 'elimizde görüşebileceğimize dair belge var' dediler. Bizim için önemli olan kulübün menfaatleri. O an için Cenk'i sıkıştırmak istemedim ve 2 Şubat tarihinde transferin son gününde o belgeyi imzaladım. O belgeyi Cenk'i para karşılığında transfer etmek için imzaladım" diye konuştu.
Cenk Tosun'un Beşiktaş'a gitmek istese bile Beşiktaşlı yöneticilerin bunu kabul etmemesi gerektiğini de anlatan Başkan Kızıl, "Beşiktaş'ın transfer için Cenk'le değil bizimle temas kurması gerekirdi. Yapacak bir şey yok Cenk imzayı attı ama Beşiktaş maçında da sağ olsun iyi oynadı, elinden geleni yaptı. Beşiktaş'a imza attıktan sonra kadro dışı kalacağını da düşünmüş. Ama bizim ona ihtiyacımız var. Onun yanlışı olmuş olabilir fakat Beşiktaş'ın bunu kabul etmemesi lazımdı. Kadro dışı bırakmak kesinlikle yok, Allah yolunu açık etsin, inşallah Beşiktaş'ta da başarılı olur Milli Takım'a da gider" dedi.