Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - PTT 1'inci Ligde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörlük görevini Nurullah Sağlam getirildi.
Geçen sezonu 41 puan alarak ligin 14'üncü sırasında tamamlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor düzenlenen imza töreniyle daha önce Gaziantepspor'u da çalıştıran Nurullah Sağlam ile anlaştı. İmza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Fatma Şahin, Kulüp Başkanı Abdulkadir Gözegir, Teknik Direktör Nurullah Sağlam ile yöneticiler katıldı. Kulübün Onursal Başkanı Fatma Şahin, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, yaşam boyu sporun önemine değinerek, insanları birleştirici spor ve müzik gibi unsurları Gaziantep'in her bölgesine yaymak istediklerini söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da yeni yönetimle birlikte, yeni bir döneme girildiğini belirten Başkan Şahin, "Takımın başına da en iyi teknik direktörü getirmemiz gerekiyordu. Bu yüzden de Nurullah Sağlam ile beraberiz. Hocamızla konuştuğumuz zaman maddi ilişkileri bir kenara bırakıp, memleket sevdası olarak görüşmelerimizi sürdürdük. Hiç bir başarı tesadüf değil. Her adımımızı ilmek ilmek işledik. Gaziantep iddialı olanların kentidir. Bu yüzden biz de PTT 1'inci Lig'de birinci olmaya gidiyoruz. Çok kısa sürede bu başarımızı göstereceğiz" dedi.
Son olarak Mersin İdmanyurdu'nu çalıştıran tecrübeli teknik adam tekrar Gaziantep'e gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Yeni sezonda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u hakkettiği yere getirmek için çalışacağını ifade eden Sağlam, kulüp yöneticileriyle para konuşmadığını ifade ederek, "Böyle bir ortamda maddiyat başta olmak üzere konuşulacak çok az şey vardı. Başarı için sadece kıstasları konuşabildik. Diğerleri aklımıza bile gelmedi. Kendimi bildim bileli Gaziantep sporunun içerisindeyim. Bu süreçte de samimiyetle söylüyorum, en kariyerli onursal başkan, başkan ve yönetim kurulu, şu anda bu salonda. Şu an yönetimdeki birçok ağabeyimin de bizde emeği çok fazla. Onlarla birlikte aynı yolda yürümekten onur ve şeref duyacağım. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma da herkesin önünde namus ve şeref sözü veriyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Nurullah Sağlam kendisini 3 yıllığına Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

EB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)