''GARANTİ Koza WTA Tournament Of Champions Sofia'' tenis turnuvası Bulgaristan'da gerçekleştirildi.
Başkent Sofya'nın Arena Armeetz Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın final maçında Avustralyalı Samantha Sostur'u 2-6, 6-2 ve 6-2'lik sonuçlar sonunda 2-1 yenen Romen tenisçi Simona Halep, şampiyon oldu.Şampiyonluk ödülü olan 270 bin doları kazanan Halep, yaklaşık 10 bin kişinin izlediği final maçı sonrası uzun süre alkışlandı.
Şampiyon tenisçiye kupasını, turnuvanın ana sponsoru Garanti Koza'nın Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal takdim etti.
Kupa töreninde bir konuşma yapan Serhan Baykal, gerek turnuvaya katılan tenis yıldızlarının gerekse onları izleyen seyircilerin heyecanına büyük bir mutlulukla katıldığını, olumlu enerji veren güzel bir turnuvanın sponsorluğunu yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Baykal ayrıca, Garanti Koza'nın, Bulgar tenisine destek vererek aynı zamanda Sofya'da dev bir altyapı projesinin önümüzdeki yılın Mart ayında temelini atmaya hazırladığını dile getirdi.
Törene katılan Bulgaristan Tenis Federasyonu Başkanı Stefan Tzvetkov de turnuva birincisi Halep ve Avustralyalı rakibi Sostur'u tebrik ederek çiçek verdi.
Romen tenisçi Halep ise, bir sezonda 6 önemli ödül alarak, güzel bir dönemin içinde olduğunu, Sofya'dan 375 puanla ayrılacağını söyledi.
Şampiyonanın final maçını izleyen Bulgaristan Olimpiyat Komitesi Başkanı Stefka Kostadinova, Romanya Spor Bakanı Nikolae Baniçoyü ve Romanya Tenis Federasyonu Başkanı Djeordje Kosak da finalistleri tebrik etti.
Öte yandan Bulgaristan Tenis Federasyonu Başkanı Stefan Tzvetkov, 750 bin dolar para ödüllü turnuvanın ana sponsoru olan Garanti Koza heyetini ziyaret ederek, verdikleri destek için kendilerine teşekkür etti. GH(GH/FG)