GALATASARAY'ın Şampiyonlar Ligi'nde 5 Kasım 2013 tarihinde Kopenhag ile Danimarka'da oynadığı mücadele sonrası tutuklanan 3 Galatasaray taraftarından biri olan Mehmet Karahan serbest bırakıldı. Ancak Karahan, 3 Aralık tarihinde tekrar Kopenhag'a gelerek sabah saatlerinde bir duruşmaya daha katılacak.
Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde bu sabah, Galatasaray'ın Kopenhag ile Danimarka'da oynadığı mücadele sonrası tutuklanan 3 Galatasaray taraftarının duruşmaları görülüyor.
Savcı, Mehmet Karahan'ın, "Elinde havai fişekle özel güvenlik görevlisini tehdit etmek" suçundan ceza yasasının 266. yabancılar yasasının 35. maddesi uyarınca hapis cezasının uzatılmasını istedi. Ancak savunma avukatı daha önce alınmış 3 kararı örnek göstererek müvekkilinin tutuklu yargılanamayacağını söyledi ve avukatın bir diğer serbest bırakılma talebi gerekçesi de, Mehmet Karahan'ın Almanya'da sabit adresinin bulunması ve eğitimine devam ediyor olması oldu.
Mehmet Karahan da ceza alması durumunda bugüne kadar almış olduğu 2.5 yıllık eğitimi kaybedebileceğini, geride sadece 6 ayının kaldığını söyledi.
Duruşma hakimi de Mehmet Karahan'ın eğitim durumunu ve sabit adresinin bulunmasını göz önüne alarak serbest bırakılmasına karar verdi. Savcı bu karara bir üst mahkemede itiraz edeceğini söyledi.
Duruşmayı izleyen Galatasaray Kulübü Yöneticisi Lütfi Arıboğan da, "Galatasaray büyük bir ailedir. Birbirimize bağlılığımızı ve desteğimizi göstermek için buradayım. Taraftarımızın suçsuz olduğuna inanıyorum. Karar bizi sevindirdi" dedi.
Mehmet Karahan'ın ailesi ise, "Mehmet'in suçsuz olduğuna inanıyorduk" dediler.
Kalabalık bir Galatasaray taraftarı da karar sonrası Mehmet'i kucaklayarak ve alkışlayarak karşıladı.
Öte yandan diğer iki taraftar Cihan Balı ve Ali Büyükdoğan'ın duruşmalarına ise devam ediliyor.