Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY ile ilgili bitmek bilmeyen transfer iddiaları, başkan Ünal Aysal ve sarı kırmızılı kulübün transfere yoğunlaşan profesyonel çalışanlarını geriyor.

Sarı kırmızılı kulüp, bekleneni veremeyen Aurelien Chedjou yerine bir yabancı stoper arayışını sürdürüyor. Bu mevkiye düşünülen ilk isim ise medyaya yansıdığı gibi Botafogo'nun 19 yaşındaki yıldızı Doria değil, River Plate'in Kolombiyalı savunma oyuncusu Eder Alvarez Balanta.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bu dönemde hiçbir savunma oyuncusuna 8-10 milyon Euro gibi rakamları ödeyemeyeceklerini belirterek, "Doria genç ve beğendiğimiz bir oyuncu. Ancak bizim 10 milyon Euro bonservis vermek gibi bir lüksümüz yok. Hatta Doria, daha tecrübeli olan Balanta'dan sonra listemizde yer alıyor. Balanta'nın transferi için ise yabancı kontenjanımızda düşürme sağlarsak ve oyuncunun kulübü ile anlaşırsak harekete geçeceğiz. Hatta bu transfer, bonservisiyle değil, kiralama yoluyla da olabilir" diye konuştu.

Sarı kırmızılı kulübün başkanı, son günlerin en çok konuşulan iç transfer konusunda da Tarık için Eskişehirspor'a 3 milyon Euro ve bir kiralık oyuncu teklif ettiklerini ve bu teklifin dışında başka bir girişimde bulunmayacaklarını da sözlerine ekledi.