Galatasaray'ın Haziran ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı Kuruçeşme Adası'nda gerçekleşti. Yönetimin isteği üzerine medya mensuplarına kapatılan toplantıda mali işlerden sorumlu yönetici Mete İkiz, Mayıs ayı sonu itibariyle kulübün borç alacak tablosu ile ilgili üyelere bilgi verdi.

Mali tabloda borcun, devre arasında yapılan transferlerin etkisiyle 658 milyon liraya yükseldiği açıklandı. Aynı tabloya göre kombine satışlarından 85 milyon TL gelir, forma reklamı sponsorluk anlaşmasından ise 15 milyon euro gelir beklendiğine işaret edilerek, Eylül ayı sonunda borç tablosunun aşağıya ineceğine dikkati çekildi. Sportif ürün satışlarında geçen yıla göre azalma olduğu bildirilirken, Mete İkiz bu durumun futbol takımının şampiyon olamamasından ziyade Türk Futbolu'nun içinde bulunduğu durumdan kaynaklandığına vurgu yaptı.

SPORTİF A.Ş BÜTÇESİ TARTIŞMA YARATTI

Divan toplantısına katılan üyelerden Hayri Kozak, yönetici Mete İkiz'den kulübün genel bütçesinin yüzde 80'ini oluşturan Sportif A.Ş'nin bütçesinin açıklanmasını istedi. Yönetici Mete İkiz, bu konuda açıklama yapmak için KAP'a bildirimde bulunulması gerektiğine dikkati çekti.

Söz alan üyeler arasında eski yöneticilerden Taner Aşkın ve Hayri Kozak, Denizbank'tan alınan kredi ile ilgili tenkitte bulundular. Yapılan konuşmalar sonrasında Denizbank ile yapılan kredi anlaşmasında kur sabitlenmesine karşın TL bazında yüzde 15 gibi yüksek faiz ile anlaşma yapılması eleştirildi.

Ayrıca Hayri Kozak, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile yapılan 5 yıllık sözleşmenin mali şartlarının çok ağır olduğunu öne sürerek, 29 yaşına gelmiş 2 oyuncu ile 5 yıllık ve her sene artan bazda anlaşma yapmanın büyük hata olduğunu belirtti.

Divan Toplantısı sürerken, teknik direktör Roberto Mancini ile sözleşmenin fesh edildiği haberi gelince, Divan üyeleri en başında Fatih Terim'in gönderilmesiyle başlayan yanlışlıklar serisinin sürdüğünü ileri sürdüler.

Bu arada söz alan üyelerden Sami Çölgeçen de yönetimin transferde yanlış yaptığını ileri sürdü ve 29 yaşına gelmiş Mevlüt Erdinç'in transferinin büyük hata olacağına dikkati çekti.

KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL /

kç(gh)