"3 AYLIK SÜRE, SÖZ KONUSU SAKATLIK İÇİN TIBBEN İMKANSIZDIR" Galatasaray Kulübü, ön çapraz bağlarından sakatlığı bulunan Bruma hakkında yaptığı açıklamada, "3 aylık süre, söz konusu sakatlık için tıbben imkansızdır" ifadelerini kullandı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Bugün bazı medya organlarında, Portekiz basını kaynak gösterilerek oyuncumuz Armindo Tué Na Bangna Bruma'nın "sağlık heyeti bana üç-dört ayda geri döneceğimi söyledi" ifadesini kullandığı iddia edilmiştir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki oyuncumuz böyle bir ifade kullanmamıştır.

Yine de kamuoyunu bilgilendirmek adına; ön çapraz bağ sakatlıklarından dönüş ülkemizde de, Portekiz'de de evrensel, modern metotlarla yaklaşık altı ay sürmektedir. Bu süre, oyuncunun durumuna göre bir veya iki ay uzun ya da kısa olabilir. Haberde bahsi geçen olası 3 aylık süre, söz konusu sakatlık için tıbben imkânsızdır.

Oyuncumuzun rehabilitasyon süreci başlamıştır. Rehabilitasyon programının ilk kısmı Türkiye'de gerçekleşecektir. Daha sonra programın ikinci aşaması için oyuncunun sosyal şartları da göz önünde bulundurularak bir karar verilecektir. Bu aşamada oyuncunun tedavisinin bir kısmını Portekiz'de geçirmesi söz konusu olabilir.

Bu konuyla ilgili olarak Portekiz Futbol Federasyonu ve oyuncumuzla tam bir işbirliği içinde olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Kulübümüz, genç oyuncumuz için hassas olan bu süreçte, medyamızın konuyla ilgili haberlerini teyit ederek yazmasını önemle rica eder." İSTANBUL /