İzmir-

Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara ve Akademi Teknik Direktörü Bülent Ünder, Altınordu'nun İzmir ve Selçuk'taki tesislerini gezdi.

Cibara, "İşbirliği ve dostluğumuz artarak devam edecek" derken, Ünder, yapılan yatırımlar için "Türk futbolu adına tebrik ediyoruz" ifadesini kullandı.



Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara ve Akademi Teknik Direktörü Bülent Ünder, İzmir'e gelerek Altınordu'nun İzmir ve Selçuk'taki tesislerini gezdi, Başkan Seyit Mehmet Özkan'dan altyapı yatırımları ve kurulan sistemle ilgili detaylı bilgiler aldı.

İlk olarak Yeşilyurt Sait Altınordu Yerleşkesi'ne gelen Cibara ve Ünder, minik futbolcularla tanışırken, Kaleci Akademisi Direktörü İliya Datcu ile de sohbet etti. Futbol Sosyal Girişim Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile birlikte Kuşadası'ndaki Selçuk Efes Tesisleri'nde de incelemelerde bulunan Mehmet Cibara ve Bülent Ünder, Altınordu'nun 22 ayda yaşadığı değişim ve gelişim karşısında Başkan Özkan'ı tebrik etti.

ALTINORDU ÖRNEK GİRİŞİM

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, uzun zamandır planladıkları ziyareti bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Altınordu Türk sporunun en köklü kulüplerinden biri. Altyapıda, Türkiye ve Avrupa'ya örnek girişimlerini görüyor ve takip ediyoruz. Sayın Seyit Mehmet Özkan başkana ve tüm yönetim kuruluna, bize gösterdiklerini misafirperverlik için teşekkür ediyoruz. Altınordu ile Galatasaray arasındaki dostluk ve işbirliği gittikçe büyüyecek. İzmir ve Selçuk'taki tesis yapılanmasını gördük. Bizim de altyapıyla ilgili İstanbul'da ve yurtdışında yaptığımız yatırımlar var. Ancak son zamanlarda ön plana çıkan Altınordu'nun yatırımlarını, felsefesini yerinde görmek iyi oldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk, çok faydalı bir toplantı ve ziyaret oldu" dedi.

"TAKDİR ETTİK, ONUR DUYDUK"

Galatasaray Futbol Akademisi Teknik Direktörü Bülent Ünder ise, Türk futbol tarihinin en önemli kulüplerinden birini ziyaret etmenin heyecanını yaşadığını, eski dostları Zafer Bilgetay ve Ilie Datçu gibi dostlarıyla da da hasret giderdiğini söyledi. Ünder, "Bir zamanların en etkili kulübü olan Altınordu'nun Başkan Seyit Mehmet Özkan ile yeniden heyecan yaratacak duruma gelmesi, hem Türk futbolu, hem de genç yetenekler adına çok önemli bir gelişme. Galatasaray ile Altınordu işbirliğinin devamlı olmasını diliyorum. Özellikle örnek bir tesis ve yapılanmanın içindeler. Bu tip girişimlerin diğer kulüplere yansıması, gelecekte Tük futbolunun ilerlemesinde örnek olacaktır. Her şeyi bu kadar mükemmel düşünen ve uygulayan Özkan'ı tebrik ediyorum. Altınordu kulübünün tarihi geleceğinin emin ellerde bulunması futbol adamı olarak bizim için çok önemlidir. Nice başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

ŞAMPİYONLUKTA G.SARAY PAYI

Altınordu Futbol Sosyal Girişim Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Galatasaray kulübünün yönetici ve altyapı teknik direktörünü konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Galatasaray, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en önemli kulübü. Sarı-kırmızılı kulüp gibi Fenerbahçe ve Beşiktaş ile de iyi ilişkiler içinde olmamız lazım. Türk futbolunun ileriye gitmesinde üç büyük yarışmacı kulübün katalizör görevi gördüğünü biliyoruz. Biz de yetiştirici kulüp olarak kendi görev alanımız içinde bu kulüplerle iş birliği içinde oluyoruz. Galatasaray heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. A Takımımızın PTT 1.Lig'e çıkmasında Galatasaray altyapısından yetişen Evren, Sinan, Arif ve Mertan gibi karakterli oyuncuların saha içinde ve dışındaki temsilleri önemli rol oynadı. Bu başarıda Galatasaray'ın da payının olduğunu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

UD (UD)