Serhan TÜRK/İSTANBUL, () - GALATASARAY Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, Fenerbahçeli yöneticilere yönelik yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Ne Fenerbahçe kulübünün yönetimine, ne de başka bir camianın temsilcisine menfi bir hareket olamaz" dedi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde bugün oynanan Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ve devre arasında sarı lacivertli yöneticilere yapılan saldırılarla ilgili konuşan sarı kırmızılı kulübün yöneticisi Necati Demirkol, şunları söyledi:

"Kardeşlik, dostluk hep konuşuluyor, ama bunların icra edilmesi lazım. Bugün gördünüz atmosferi. Bu ortamı gerenler kendilerine pay biçsin. Basın mensupları, sporu yönetenler şapkasını önüne koyup düşünsün. Bana göre burada en az kusuru olan taraftarlar. Bu ortamı yaratırsak her türlü şeye hazırlıklı oluruz. Bundan dolayı Fenerbahçe yönetim kurulu üyelerinin en sakin, en rahat oturabilecekleri yeri talep ettim. Burada olacak en ufak şeyde sorumlu biz oluruz. Emniyetin yükünü de hafifletmemiz lazım. Seyiri güzel bir yer. Küfürü tasvip etmiyorum. Münferit hadiseler olmuştur. Ben olayları görmedim, duyumlar aldım. Ne Fenerbahçe kulübünün yönetimine ne de başka bir camianın temsilcisine menfi bir hareket olamaz. Buraya rahat gelip gitmeleri önemli. Sahaya yakın bir yer de olsa taraftarların yanından geçecek. Bugünkü atmosfer, heyecan içerisinde kim kime şunu yap, bunu yap diyebilir? Böyle bir şey olamaz. Biz mümkün mertebe gelen arkadaşlarımızı çok iyi ağırlamaya çalıştık. Yurt dışında verilen örnekler yanlış. Bizde her ailede Galatasaraylı, Fenerbahçeli var. İki camia birleşirse futbol güzelleşir."

Demirkol, Galatasaray Odeabank'ın şampiyonluğuyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Basketbolda altın çağımızı yaşıyoruz. Koçumuza, teknik heyetimize, aslan yürekli kızlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Serinin 4. maçında yine hak eden taraf bizdik bana göre. Çok güzel başladık ama kısmet olmadı. 'Her işte bir hayır var' dedim. Taraftarlarımız başarıların en güzeline layık. Burada koç kadar, oyuncular kadar taraftar da bunu hak ediyordu. Bu başarıda emekleri var. Çok temiz bir oyun oldu. İki takım da güzel mücadele etti."

st (os)