Temel ELCİVAN/DORTMUND, () - İKİ turnuvaya katılmak üzere Almanya'da bulunan Galatasaray U19 Takımı, Dortmund'da yarın start alacak turnuva için hazırlıklarını tamamladı.

Schwabich Belediyesi tarafından 18-20 Temmuz tarihleri arası düzenlenen Bundesliga Cup 2014'e katılan Galatasaray U19 Takımı, daha çekişmeli maçlara sahne olması beklenen Evonic Ruhr-Cup International'da da mücadele edecek. Bundesliga Cup 2014'ün ardından Bochum'a gelen Galatasaray U19 Takımı, Borussia Dortmund tarafından düzenlenen ve 24-27 Temmuz tarihihleri arası gerçekleştirilecek Evonic Ruhr-Cup International için bir süre önce ortak çalışma anlaşması imzalanan SG Wattenscheid Kulübü'nün tesislerinde hazırlıklarını sürdürdü. Teknik sorumlu Saffet Akyüz yönetiminde idmanlara devam eden Galatasaray U19 Takımı, burada SG Wattenscheid'de forma giyen U19 oyuncularıyla da bir karma maçta oynadı. Saffet Akyüz'ün, oynanan maçta Galatasaray forması giyen SG Wattenscheidli oyuncular Ali Çalışkan, İbrahim Erdem, Fatih Senman, Muhammet Demir, İlias Anan ve Enes Çömez'in performanslarını çok beğendiği öğrenildi.

Hazırlıklarını tamamlayan ve yarın başlayacak Evonic Ruhr-Cup International'i bekeleyen Galatasaray kafilesi, konakladıkları Tryp Wattenscheid Otel'in önünde, SG Wattenscheid Kulübü Başkanı Christoph Jacob ve Altyapı Sorumlusu ve A2 Takımı Teknik Direktörü Engin Tüncay ile birlikte dün bir hatıra resmi çektirdi.

Öte yandan Galatasaray ve SG Wattenscheid kulüp yetkililerin, gelecek dönemlerde de her iki kulübün U19 takımlarının tekrardan bir arada olacakları kamp planladıkları belirtildi.

Yarın start alacak Evonic Ruhr-Cup International'de Galatasaray'in yer alacağı B Grubu'nda Borussia Mönchengladbach, Schalke04, Westham United, Maccabi Netanya takımları mücadele edecek. A Grubu'nda ise ev sahibi Borussia Dortmund, Dinamo Tiflis, Olympiacos, Wolfsburg ve Benfica gibi takımlar yer alacak.