Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul-

Galatasaray ile TTNET, 52 bin kişilik stadın bütün tribünlerinde "GS TTNET WiFi" hizmeti ile taraftarlara hızlı ve yüksek kaasiteli internet erişimi sunmak için iş birliği anlaşması imzaladı.

İşbirliğinin detayları; Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, Galatasaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık, TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar'ın katılımıyla düzenlenen ortak bir basın toplantısıyla açıklandı.

2014-2015 sezonunda başlayacak ve 2019-2020 futbol sezonu bitimine kadar sürecek işbirliği ile "GS TTNET WiFi" kablosuz internet hizmeti, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanacak tüm karşılaşmalarda aktif olacak. Basın tribünü ve localardaki misafirlerin ücretsiz kullanacağı "GS TTNET WiFi" hizmetinden TTNET aboneleri, internet paketleri dahilindeki hediye WiFi dakikaları ile faydalanabilecekler. TTNET abonesi olmayan kullanıcılar da kredi kartları ile ön ödemeli paket satın alarak bu servisten yararlanabilecek.



Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada, "İlklerin ve enlerin takımı Galatasaray Spor Kulübü ile Türkiye'nin güçlü teknoloji markalarından TTNET işbirliğinde gerçekleşen "Akıllı Stadyum" projesini siz değerli basın mensuplarına ve taraftarlarımıza tanıtmaktan gurur duyuyoruz. GS TTNET Wifi ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da taraftarımız dijital platformları ve sosyal medyayı daha kolay ve etkin bir biçimde kullanacaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en önemli amaçlarımızdan biri Galatasaray'ımızın dünya takımı olması yolunda kurumsallaşma sürecini tamamlamasıdır. Bu bağlamda ve bir kez daha dünyaya ve Türkiye'ye örnek bir projeyle liderlik etmekten gururluyuz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İLK AKILLI FUTBOL STADYUMU OLACAK"

Türkiye'nin en köklü ve en büyük taraftar camiasına sahip futbol kulüplerinden Galatasaray ile işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye'nin lider internet şirketi olarak internet erişimine her yerden ulaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'nin en büyük WiFi ağı ile kullanıcılarımıza 5 bini aşkın WiFi noktasından internet erişim hizmeti sunuyoruz. TTNET WiFi internet hizmetimizi yeni işbirlikleri ile her geçen gün daha da zenginleştiriyoruz. Karada, denizde ve havada sunduğumuz internet erişim noktalarımıza, bugün bir prestij noktası olarak Türk Telekom Arena Stadyumu'nu da ekliyoruz. Bu işbirliğiyle, Türk Telekom Arena aynı anda binlerce kişinin internete bağlandığı en büyük TTNET WiFi noktası olurken, tüm tribünlerinde WiFi servisi verilen, dijital uygulamaların sunulduğu Türkiye'nin ilk akıllı futbol stadyumu olacak. Galatasaray Spor Kulübü ile bir ilki gerçekleştirerek bu hizmeti futbolseverlere ve taraftara taşımaktan gurur duyuyoruz. 'GS TTNET WiFi' hizmetimiz sayesinde futbolseverler yüksek hızda kablosuz internet deneyimi yaşayacak. WiFi internet hizmetini yeni işbirlikleri ve yeni prestij noktaları ile zenginleştirmeye devam edeceğiz."



Galatasaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık ise yaptığı konuşmada, "52.000 kişi kapasiteli stadımızda dileyen herkese, gerek akıllı taşınabilir cihazlarından, gerekse de bilgisayarlarından internet erişimini kolaylıkla yapabilmeleri için 335 adet erişim noktası kurulmuştur. Bu ağ üzerinde kuracağımız "Online Platform ve Uygulamalar" ile taraftarlarımız mobil akıllı iletişim cihazları ile Galatasaray'dan güncel haberleri anında alabilecek, takımımızın son dakika videolarını izleme şansına sahip olacak, sunacağımız fayda ve fırsatlar dünyası ile hayatlarına keyif katacaklarını ve projenin Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe ile yapacakları derbi maça yetiştireceklerini belirtti.



Toplantıda, "GS TTNET WiFi" hizmeti hakkında bilgiler veren TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar, "Türk Telekom Arena'da yüksek hız ve kapasitede kablosuz internet hizmeti sağlayan 5. nesil WiFi altyapısı kurduk. Bu sistem ile Türk Telekom Arena'daki tüm taraftara ve ziyaretçilere maç günlerinde 400 Mbps'e kadar hızda WiFi hizmeti sunacağız. Kullanıcılar, karşılaşmanın en özel anlarını yüksek hızlı kablosuz internet ile paylaşabilecek. TTNET aboneleri, internet paketleri dahilindeki hediye WiFi dakikalarını stadyumda da kullanabilecekler" dedi.

ÜNAL AYSAL "TRANSFER İÇİN 15 GÜN DAHA VAR, SIKIŞMIŞ DEĞİLİZ"

Galatasaray'ın TT Net ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının imzaya dökülmesinin ardından başkan Ünal Aysal medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünal Aysal, Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa Finali maçı öncesinde gerginliğin sona erdirilmesi sorusuna şu yanıtı verdi.

"Değerli arkadaşlar biz spor yapıyoruz. Spor gayet tabi içinde tansiyonu ve çekişmesi olan bir yarışma. Bu nedenle bazen adrenalin yükselmeleri ve düşmeleri hem yöneticiler hem de oyuncularda olur. Bu durumu iyi kullanmamız gerekiyor. Özellikle ülkemizin etrafında yaşadığı sorunlar dolayısıyla, kritik sorunlar dolayısıyla zaten bir tansiyon içerisindeyiz ve bunu sporda en asgariye indirmek biz yöneticilerin görevi. Burada kişilerin birbirine duyduğu kızgınlıklar, sevgiler bir tarafa bırakılıp toplum için çalışmalıyız. Bunun için çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Biz mesuliyet sahibi yöneticiler olarak özellikle fazla gerilime müsaade etmeyecek söylemlerde ve davranışlarda bulunmamız gerektiği bilincindeyiz. Bunu büyük bir samimiyetle söylediğimden emin olun. "

Ünal Aysal transferle ilgili sorulara ise şu karşılığı verdi.

"Birçok kereler söyledim iki transfer daha yapacağız. Aslında bizim güçlü bir takımız var. Ekibimiz oldukça güçlü ve zengin ama hocamızın yeni taktiği ve düşüncesi kalabalık bir ekiple çalışmak yerine daha sınırlı bir ekiple çalışmak. İki ekip yaratmak ve bunların dışındakileri de daha fazla oynama imkanı sağlamak üzere başka kulüplerde en azından bir şans tanımak yönünde. Biz de yönetim olarak bunu destekliyoruz. Onun için hocamızın takımda yer bulmasını düşünmediği oyunculara diğer kulüplerde bu şansı yakalamaları için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Transferin kapanması için 15 gün daha var. O kadar sıkışık bir dönemde değiliz. Kendi ihtiyaçlarımızın karşılanması, yani hocamızın istediği oyuncuların satın alınması ve kiralanması konusunda son derece dikkatli çalışıyoruz. Yanlış yapmaya tahammülümüz ve hakkımız yok. İnce eleyip sık dokuyoruz. Rakamlarda da son derece dikkatliyiz. Yani bir sürü parametrenin içinde bu transferler yapılmak zorunda.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Her hocanın kendisine göre bir politikası var. Mancini çok iyi bir hocaydı ama gelir gelmez yabancı sınırlamasıyla karşılaştı. Alelacele buna çözüm bulmaya çalıştı. O günkü transferleri hocamızın bize verdiği liste dahilinde yaptık. Ocak ve şubat ayında yapılan transferlerin bazıları başarılı oldu ve şu anda oynuyorlar. Diğerleri yeni gelen hocanın sistemine uymadıkları için oynamıyorlar yoksa kötü oyuncular değiller. Hepsi değerli ve Türkiye liglerinde başarılı olabilecek oyuncular. Bizim şu anda en iyi oyuncumuz Sneijder, İnter'de yer bulamadı çünkü teknik direktörün sistemine uyan bir konumda değildi. Diğer oyuncularımızı da bu şekilde görmemiz lazım.

Tarık Çamdal konusunda bizim açımızdan değişiklik yok. Kulübü Eskişehirspor'un talebini karşılamaya çalıştık. Kulübü şu anda değerlendirmelerini başka türlü yapıyor. Bizim sınırlarımız belli. Sınırlarımız içerisinde bazı kararlar alabiliyoruz. Bazı rakamların üstüne çıkmayız. Bu ticari bir olay. Uyuşup uyuşmayacağımızı zaman içinde belli olur. Transferin son gününe kadar şartlar sürekli değişiyor ama bugün için Tarık Çamdal konusunda söyleyebileceğim müspet bir şey yok.

Ünal Aysal forma sponsorluğuyla ilgili ise çalışmaların sürdüğünü belirtip şunları söyledi "Bizim en öncellikli konularımızdan birisi. Bütün yönetimimiz bu konuyla ilgili çalışıyor görüşmelerde bulunuyor. Muhtelif adaylar var elimizde. Bazılarıyla müzakereler yapıldı, bazılarıyla da yapılıyor. Sezon açılmadan sponsorumuzu yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu da bir ticari olay. İki tarafın da mütabakıyla yapılacak şeyler. Elimizden gelen her şey yapıldığından emin olun."

ÜNAL AYSAL "FORMA REKLAMINDA İSTEDİĞİMİZ ÜCRETİ ALAMAZSAK SOSYAL YARDIM AMAÇLI BİR REKLAM DA ALABİLİRİZ"

Bu arada Ünal Aysal bazı gazetecilerle ayak üstü yaptığı sohbette de, Balanta'yı düşünüyor musunuz şeklindeki espirili soruya "Gece gündüz düşünüyoruz" karşılığını verdi. Forma reklamında Türk Telekom ile yapılan ve sona eren 5 yıllık anlaşmanın yılda 7 milyon dolar olduğunu hatırlatan Ünal Aysal, şu anki konuma göre Galatasaray'ın değerinin yükseldiğini ve bu rakımın üstünde anlaşma yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Ünal Aysal eğer forma sponsoru konusunda istedikleri miktarı yakalayamaz iseler reklamsız da çıkabiliceklerini hatta hatta geçmişte Barcelona'nın "Unicef" ile yaptığı gibi sosyal yardım amaçlı bir forma reklamı da alabileceklerini söyledi.