GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Tokatspor'u 2-0 mağlup ettikleri Ziraat Türkiye Kupası B Grubu maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, aldıkları galibiyetten ve takımın performansından memnun olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İyi çalışan bir Galatasaray vardı. Çok pozisyona girdik. Kaç tane kaçırdığımızı sayamadım. Hem mental olarak hem de fiziksel olarak gelişen bir Galatasaray var. İlerleyen günlerde daha da iyi olacağız."

Tokatspor karşısında üçlü savunmayla oynamalarının ardından artık bu sistemle mi oynayacakları yönündeki bir soru üzerine de Mancini, "Hazırlık ve kupa

maçlarında elde ettiğiniz en büyük avantaj, yeni şeyler deneyebilmenizdir. Bu yüzden üçlü defans deniyoruz. Bu tip maçlarda da oynayarak sistemi benimsemeye çalışıyoruz. Bu demek değil ki dörtlü sisteme dönmeyeceğiz. Önemli olan birçok sisteme adapte olabilmek" diye konuştu.

Mancini, Alex Telles transferiyle ilgili, "Şu ana kadar alınan tek oyuncu Izet Hajrovic. Aramızda olmayan bir oyuncu için konuşmam doğru olmaz" dedi.

İtalyan teknik adam, sarı kırmızılı kulübün transfer için görüşmelere başlandığını duyurduğu Salih Dursun, Umut Gündoğan ve Endoğan Adili'nin yanı sıra bugün profesyonel sözleşme imzalanan İbrahim Coşkun'la ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, "Şu anda aramızda olmayan oyuncularla ilgili konuşmam doğru olmaz. Ama İbrahim Coşkun'la ilgili bir şeyler söyleyebilirim. O, geleceği olan bir futbolcu. Bugün ilk resmi maçına da çıktı. Onun adına mutluyum. Bence Süper Lig'de oynayabilecek kalitede. Profesyonel sözleşme imzaladı ve başka bir takıma da kiralanabilir" ifadesini kullandı.

Galatasaray, Tokatspor maçının ardından Antalya'daki kamp çalışmalarına devam etmek için stattan Atatürk Havalimanı'na gitti.

Sarı-kırmızılı takımın file bekçisi Ufuk Ceylan, bugün Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışının 3. yıldönümü nedeniyle kendileri açısından kazanmanın önemli olduğunu belirterek, "Bugün kazandık ve mutluyuz. Birazdan Antalya'ya döneceğiz. Yoğun maç trafiği devam ediyor. Seri galibiyetlerle yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İbrahim Çoşkun da, Türk Telekom Arena'da oynadığı ilk maç olması dolayısıyla çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Oyuna girerken çok heyecanlıydım ancak girdiğim anda en iyi şekilde futbolumu oynamayı düşündüm. Galatasaray'da olmaktan dolayı çok mutluyum ve uzun yıllar burada kalmak istiyorum" dedi.

TOKATSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞAHAN: "MAÇIN SKORUNU, GALATASARAYLI FUTBOLCULARIN KALİTESİ BELİRLEDİ"

Tokatspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan ise şöyle konuştu:

"Takım karakterimize uygun olarak mücadele ettik. Rakibimizin kalitesini biliyorduk. Oyuncularım da bunun bilincinde iyi mücadele etti. Maçın skorunu, Galatasaraylı futbolcuların kalitesi belirledi. Kendi hatalarımızın bize pahalıya mal olduğu bir maçı geride bıraktık. Kalitesi ve karakter seviyesi yüksek, gurur duyduğum bir takıma sahibim. Grup etabına gelirken de bizim için önemli rakipleri eledik. İlk kez bir Süper Lig takımıyla karşılaştık ve kaybettik. Yine Süper Lig ekiplerine karşı oynayacağız. Sahadaki her dakikamızı kendimize yakışan işler yaparak değerlendirmek zorundayız. Skora da etki edebilirsek, yenebileceğimiz takımlar olacaktır."

Tokatspor kalecisi Mehmet Dönmezdemir ise, kazanmak için geldiklerini belirterek, "Çalınan iki penaltı, yanlış karardı. Amrabat'ın attığı golde de ofsayt olabilir. Mücadelelerinden dolayı takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İyi mücadele ettik. Galatasaray bir dünya devi. Keşke kazansaydık ama en azından izleyenler için güzel bir maç oldu" dedi.

Tokatsporlu futbolcu Serkan Doğan da gruptan çıkabilecek güce sahip olduklarına inandığını ifade etti. ma (os)