İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli, İtalya Milli Takımı'ndaki görevinden kaçtığı yönündeki eleştirilere tepki göstererek, "Kaçtı olarak suçlanmak beni üzdü. Neyden kaçayım" dedi.

İtalya'nın Corriere della Sera gazetesine röportaj veren Prandelli, İtalya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığının ardından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Dünya Kupası'ndaki başarısızlığın sorumluluğunu üstlenen İtalyan teknik adam, İtalya Milli Takımı'nı bırakıp Galatasaray'a imza atmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Kaçtı olarak suçlanmak beni gerçekten üzdü. Bu doğru değil. Hem kişisel, hem de profesyonel yaşantımda böyle bir şeyi yapmam. Parma iflas ettiğinde birçok kişi kaçtı ama ben kaldım ve beşinci oldum. Fiorentina'da da aynısı oldu ve kaçmadım. Şimdi de federasyondan hepimiz istifa ettik ve ben kaçmış mı oluyorum? Neyden kaçayım? Galatasaray'dan teklif geldi, ben de geri dönüş yaptım. 'Biz büyük bir kulübüz. Senin için 8 hocayı bekletiyoruz' dediler. Sahalara geri dönmek için fiziksel bir ihtiyaç da söz konusuydu. Çocukken bisikletten düşünce hemen kalkmaya çalışırsınız. Beni sevenler, beni yarı koma halinde gibi gördü. Onlara bunu borçluydum. İşimi yapmaya devam edeceğim. Zor, ama oyuna döndüm. Galatasaray'a 4. yıldızı kazandırmak için mücadele edeceğiz."