Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maç sonu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mancini, kötü oynadıkları ve Chelsea'nin turu hak ettiğini belirterek, "Zor bir oyundu. 4. dakikada gelen gol oyun planımızı etkiledi ama biz de iyi oynamadık. Chelsea bizden daha iyiydi ve turu hak etti. Drogba bugün gol şansı bulamadı. Şans bulamayınca da gol atma fırsatınız olmuyor. Maçla ilgili konuşmak zor. Bizi mutlu eden tek şey seyircimizdi. Bu seviyede futbol oynamamız için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor" dedi.

Mancini, sözlerine şöyle devam etti;

"İstanbul'daki 1-1'lik maç sonrası işimizin zor olduğunu biliyorduk. Maçın başındaki gol, işimizi daha da zorlaştırdı ve motivasyonumuzu düşürdü. Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'ni kazanma şansı var. Deplasmanda daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Artık kalan 2 kulvarda da başarılı olmak ve Fenerbahçe ile puan farkını kapamayı hedefliyoruz."

İtalyan teknik adam ayrıca, Burak Yılmaz'ı performansının kötü olduğu için oyundan çıkardığını sözlerine ekledi.

DROGBA ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Galatasaray 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, maç sonu Drogba'ya sevgi seli vardı. Sarı kırmızılı ekibin yıldızını eski takımının taraftarları çılgınca alkışlayarak uğurladı. Maç bitimiyle birlikte Didier Drogba tek tek Chelsea'li bütün oyuncularla sarmaş dolaş oldu. Eski arkadaşları ile vedalaşan Drogba'yı bütün stat ayakta alkışladı. Drogba duygusal bir veda ile belki de Stanford Bridge Stadı'nda son kez futbol oynamış oldu.

Ayrıca maç bitiminde Galatasaraylı taraftarlar yenilgiye üzülmelerine rağmen sarı kırmızılı futbolcuları tribüne çağırıp alkışladı. 2500 kadar Galatasaray taraftarı maç boyu 40 bin kişilik Chelsea taraftarlarından daha baskın tezahürat yaparken, maç sonu oyunculara yaptıkları jestle takdir topladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Robento Mancini ilk yarıyı ayakta izledi ancak 2. yarının ortalarından itibaren takımının kötü oyunu sonrasında sinirlendi ve kulübeye geçerek ayaklarını uzatıp, karşılaşmayı boş vermiş bir görüntüde izledi.

Karşılaşmayı izleyen İngiliz gazeteciler sarı kırmızılı ekibin beklentilerin çok altında bir mücadele gösterdiğini ve Chelsea'nin antrenman havasında turu geçtiği yorumunu yaptılar.

KADİR ÇETİNÇALI - LONDRA /

kç(gh)