GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Sanica Boru Elazığspor'u 2-0 yendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk 25 dakikayı çok iyi oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başladık ve erken goller bulduk. Ama futbolda şakaya yer yok. Bunu Ziraat Türkiye Kupası maçında da gördük. Girdiğimiz gol fırsatlarını değerlendirebilmeliydik. Skor 2-0 olunca maçın bittiğini düşündük" dedi.



Galatasaray'ın, Mancini yönetiminde ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladığının hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam, "Futbolculara bir akşam yemeği ısmarlayacağız. Bu durumda sistemden ziyade sahaya çıkan oyuncuların mentalitesi önemli. Bugün gol yememek önemliydi çünkü uzun bir periyottur her maçta gol görüyorduk. Bugün gol yemeden maçı tamamlama isteğimize ulaştık" diye konuştu.



Mancini, Elazığspor karşısında oynadıkları futbolun, Juventus maçı için gösterge olamayacağını vurgulayarak, "Her maç farklıdır. Her maçın atmosferi de farklıdır. Bugünkü oyunla Juventus maçına yönelik karşılaştırma yapmak doğru olmaz. O gün taraftar faktörü de daha etkili olacaktır" ifadesini kullandı.



Takımda zaman zaman yaptığı sistem değişiklikleri ile ilgili de Roberto Mancini şunları söyledi:



"Sisteme çok takılmamak gerek. Sonuçta mentaliteler hep aynı. Önemli olan futbolcuların ne kadar ciddi hazırlandıkları, ne kadar performanslarını sahaya yansıtabildikleri. Eğer iyi hazırlanılmadıysa, 12-13 kişi de oynasanız mağlup olabilirsiniz."



Mancini, Ceyhun Gülselam'la ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:



"Ceyhun genç bir arkadaşımız ve öğrenmeye çok açık. Devamlı dinleyen, ciddi çalışan biri. İyi bir futbolcu ve çabuk öğreniyor. Kendisi orta sahada da savunmada da oynayabilir. Burada önemli olan onun yaklaşımı."



Teknik direktör Mancini, ilk yarıda bir pozisyonda topu kaptırdığı için sinirlendiği Burak Yılmaz'la ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Burak, çok iyi bir futbolcu ve çok iyi bir insan. Yaşadığımız şeye tartışma diyemeyiz. Büyütülecek bir şey de yok. Orta sahada topu kontrol ettiğinde, tek pasla verip ileri koşması gerekiyordu. Orada gayri ciddi davrandı. Kesinlikle potansiyeli daha fazla olan bir oyuncu. Bugüne kadar elde ettikleriyle mutlu olmamalı. Çok daha iyisini yapabilir. Kendisi de bunun farkında. Kesinlikle attığı golle yetinmemesi gerekli. Örneğin Messi, maçta bir gol attığında yetinmez. İkinciyi, üçüncüyü ister. Burak da böyle devam ederse daha iyi yerlere gelecektir" yanıtını verdi.



Sarı kırmızılı futbolcu Yekta Kurtuluş, son haftalarda aldıkları kötü sonuçların hem kendilerini hem de taraftarlarını üzdüğünü belirterek, "Bugün taraftarların tepkisi çok kısa sürdü ve bize çok yardımcı oldular. O konuda onlara çok teşekkür ediyoruz. Biz de üzülüyoruz. Onların her zaman bize destek olması lazım. Bizim ihtiyacımız olan şey tepki değil tezahürat. Onlar bize yardımcı oldular. Bizim de onlara güzel bir galibiyet verdiğimize inanıyorum. Devamı Juventus maçında gelecek inşallah" dedi.



Kurtuluş, takım içinde bazı futbolcuların kavga ettiklerine yönelik haberlerin sorulması üzerine de, "Doğru olanları var ama bu aile içinde olan şeyler ve hepsi sahada bitiyor. Ama doğru olanından çok yanlış olanı var. Sürekli bazı isimlerin kavga ettiklerini söylüyorlar. Takım içinden biri olarak, ben görmedim. Görenler, yazanlar nasıl yapıyorlar bunu bilmiyorum. Olsa bile bu takım içinde olan bir şey. Bir evde karı-koca bile kavga edebiliyor. Birbirini az tanıyan insanlar olarak bazen sürtüşmemiz doğaldır" diye konuştu.



Kurtuluş, Galatasaray'dan başka bir takıma transfer olacağına dair haberlerle ilgili soruya ise, "Transfer konusunda, oynamadığım sürece sürekli gelecektir bu haberler. Oynadıktan sonra hepsi kesiliyor. Ben oynamak istiyorum. Oynadıkça mutlu olan bir insanım. O yüzden kulübe bağlı tabi. Ben de duyuyorum bazı tekliflerin olduğunu ama kulübün değerlendirmesi önemli. Sonuçta ben Galatasaray'ın futbolcusuyum ve burada çok mutluyum. O yüzden şu an planım burada kalmak" yanıtını verdi.



Galatasaray'ın defans oyuncusu Gökhan Zan da Elazığspor maçına iyi başladıklarını ve erken buldukları gollerle karşılaşmayı kazandıklarını söyledi. Gökhan Zan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 10 Aralık Salı günü Juventus ile çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:



"Bizim için çok önemli ve final niteliğinde olan bir maç. Bu final maçında taraftarlarımıza ihtiyacımız var. Bugün taraftarlarımızla bütünleştiğimizde neler yapabildiğimizi herkes net bir şekilde görmüştür. İnşallah 50 bin taraftarlarımızla beraber Juventus'u da yenip bir üst tura çıkmak istiyoruz. Taraftarlarımızla beraber camiamızla daha fazla bütünleşip, Galatasaray'ı eski gücüne kavuşturacağımıza inanıyorum."



SANICA BORU ELAZIĞSPOR YARDIMCI ANTRENÖRÜ SARALOĞLU: "TAKIM KURGUSUNU OLUŞTURMA KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ VAR"



Sanica Boru Elazığspor Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu ise, maça bir pozisyon hatasıyla 1-0 mağlup başladıklarını belirterek, "Henüz 7. dakikada da frikikten şanssız bir gol yedik. Skorun 2-0 olmasının ardından maçı domine ettik ama bunda Galatasaray'ın geri çekilmesinin de payı vardı. Takım kurgusunu oluşturma konusunda sıkıntılarımız var. Altı oyuncumuzun sakatlıkları var. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Tidiane Sane'yi orta sahadan çekip stoper oynatmak zorunda kaldık. Üçüncü bölgede etkisiz kalmamız bizi olumsuz etkiledi. Kale önünde pozisyon bulmamız, şut atmamız lazımdı. Takım olarak zor günler yaşıyoruz ama önümüzdeki hafta itibariyle tam kadro olarak sahaya çıkabilecek duruma geleceğiz. Gelecek maçın bizim için bir başlangıç olması umudunu taşıyoruz" diye konuştu.



Elazığsporlu futbolculardan Onur Ayık, ilk 7 dakikada 2 gol yediklerini ve Galatasaray gibi güçlü bir takıma karşı buradan maçı çevirmenin kolay olmadığını belirtirken, Serdar Gürler ise "Pozisyon yemeden kaybettiğimizi düşünüyorum. Biz de pozisyona giremedik. İlk dakikalarda o golleri yemeseydik, maç çok farklı olurdu. Skor 2-0 olduktan sonra da Galatasaray'a karşı ezilmedik. Önümüzdeki haftalarda daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz" dedi. kç (os/fg)